Klikk Out Vikkendhouse: Amikor a kedvenc zenédből tetkó születik

Idősebb olvasóink megnyugodhatnak, a mai fiatalok igenis jó irányba fejlődnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a művészetek iránti érdeklődésük, ezen belül a zene eszményi szeretete. Mixsorozatunk főleg ezt hivatott bemutatni, helyi emberek által. Mai vendégem a bakai Šátor Benjamín, aki az NFG-be járó fiatalok táborát erősíti a maga különleges egyéniségével. A cikk alján legalul található egy mix Beni tíz örök kedvenc zenéjéből. 

Fotók: Ugróczky István

Vikkendhouse,Sátor Benjamin

Benjamín Šátor vagyok, szimplán csak Beni. Imádok fotózni és zenét hallgatni, de legjobban a kettőt összehangolni. Egy jól eltalált zene a kép hangulatát is megadhatja.

Milyen a kapcsolatod a zenével?

A zenei ízlésem dióhéjban mindenes… Bármelyik zsánerből tudok találni valami magamnak valót, de a legnagyobb favoritok mindenképp a rock, a jazz és a rap (ez talán a legmeghatározóbb).

Megmaradt az első impulzus gyermekkorodból, amit a zene adott?

Különleges első emlékem nincsen, ami a zenéhez kapcsolódna.. Valószínűleg annyi, hogy 4-5 évesen a Coco Jamboo-ra nyomatom. Alapsuliban jött a rap és a nu metal olyan ikonokkal, mint Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 cent, a másik vonalról pedig a Linkin Park. A középsuli elején a kézis korszakommal erősödött a metal vonal (Beartooth, Architects és főleg a Limp Bizkit).

Ezek mellett talán a legfurcsább darab a jazz. Úgy igazán nem is hallgattam, bár életem zenéje nem is más mint egy 60-as évekbeli caltiader – Cal Tjader (ejtsd: Kal Cséder) szám.

Ez a Soul Sauce – ami egy tetkómat is inspirálta.

Ezt a számot egy NFG-s eventen szedtem össze. Brutálisan bejöttek ott a zenék, le is shazamoztam párat, aztán Ákostól szereztem egy playlistet és bumm, megtaláltam.

Vikkendhouse,Sátor Benjamin

Szerinted a zene át tudja hidalni a generációk közti különbséget?

A zene az egyik legjobb kapcsolódó pont. Mivel gyerekotthonban dolgozom, még a munkámban is segít, van, hogy a gyerekekkel a zenén keresztül találjuk meg a közös hangot.

Most térjünk a mire, ami a tíz kedvenc zenéd tartalmazza. Milyen volt válogatni a sokszáz kedvenc közül?

Ez egy brutálisan nehéz feladat volt!

A MIX:

 

Tracklist a mixben!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább