MissQ Hónap Nője: Antal Viktóriával jótékonykodtunk

Elérkeztünk az év utolsó Hónap Nőjéhez. Ilyenkor általában valami karácsonyi tematikájú kisfilmet, képsorozatot hozunk nektek, most viszont más megközelítést választottunk. Az ünnepek nemcsak a karácsonyfa-díszítésről, az ajándékvásárlásról szólnak, hanem az adakozásról is. Decemberi szépségünk segítségével szeretnénk bemutatni nektek az OZ Dog Azyl kutyamenhelyet és a Physiopet-Rehab & Fitness kiropraktőrét.


Fotó: Ajpek János
Szerző: Katona Chiara

Az OZ Dog Azyl 2010-ben alakult válaszul a bántalmazott és kidobott kutyák kedvezőtlen és egyre növekvő számára. Két hosszú éven keresztül aktívan kerestek egy megfelelő telket, amelyen kutyamenhely létesülhetne. Sikerült bérelniük egy korábbi istállót Nagymegyeren, ahol 2012 májusa óta építik a menedékházat saját kezűleg, ami sajnos a mai napig sem készült el teljesen.

Jelenleg 140 kutyus él náluk. Bár jó életük van, mindegyikőjük megérdemelne egy szerető családot.

Ezért is szeretnénk bátorítani benneteket, ha tehetitek, fogadjatok örökbe! Ha ez nem lehetséges, adományozzatok, hiszen ennyi kutyus napi ellátását rendkívül nehéz finanszírozni. Sokan közülük orvosi ellátásra is szorulnak, azt pedig tudjuk, hogy költséges.

A weboldalukon több információt megtudhattok róluk, reméljük ti is segítetek.

 

Utunk ezt követően a Physiopet-Rehab & Fitness kiropraktőréhez, Iván Jessicához vezetett.

A Physiopet ötlete 2017-ben valósult meg. Számos professzionális tanfolyam elvégzése után Jessica okleveles kutyafitnesz tréner lett és posztoperatív rehabilitáció és gyógytorna szakos oklevelet is kapott. A jelenlegi központ Dunatőkésen található, ahol fizioterápiát, rehabilitációt és fitneszt biztosít a kiskedvenceknek.

Az együtt töltött idő során rengeteg új dolgot sikerült megtanulnunk a kutyák mozgásának fontosságáról, különösen, ha bármilyen orvosi beavatkozáson estek át. Mindenkinek teljes szívvel ajánljuk Jessicát, kutyusaitok a lehető legjobb kezekben lesznek.

Akármennyire fontos a kutyák élete és egészsége, ideje, hogy teret kapjon december legszebbje is.

Választottunk a kevésbé vidám körülmények ellenére is nagyon kommunikatív és mosolygós volt. Antal Viktória 21 éves és a Comenius Egyetemen gyógypedagógiát tanul. A jövőben szeretne ebben a szakmában elhelyezkedni és mentálisan sérült, fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozni.

Annak ellenére, hogy témánk első fele nem volt könnyű a lelkének, nagyon jól érezte magát, hiszen az ő életében is nagy szerepet töltenek be az állatok, köztük a kutyák is. Vikinek egy dobermannja van otthon, aki a legjobb barátja, és úgy véli, egy kutya sem érdemli meg, hogy igazi otthon nélkül éljen. A jövőben biztos, hogy menhelyről szeretne hazavinni egy négylábút, és mindenkit ugyanerre bátorít. Üzenete hozzátok az lenne, hogy ha az adoptálás bármilyen tényező miatt nem lehetséges, takarót, ételt, játékot ajándékozzatok, amiért nagyon hálásak lesznek.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább