Új év, új kezdet

Szinte hihetetlen, de megint eltelt egy év. Még alig szoktuk meg, hogy 2023-at írunk, de már felejthetjük is el. 2024 – ez lesz a következő 365 nap száma. Kimondani is sok, de hát öregszünk, nincs mese. 😊

A szilveszteri hatalmas bulikat annyira nem kedvelem, olyan kötelezőnek érzem: szilveszter van, bulizni kell! Sokkal szívesebben töltöm ezt a napot a családommal vagy a barátaimmal nyugodt, otthoni környezetben. Mondhatjuk ezt akár mini házibulinak is.

Ez az az idő, amikor alkalmunk nyílik elmerülni kicsit magunkban.

Szemlézhetjük az elmúlt évünket: mi minden történt velünk, miért lehetünk hálásak, mi mindent éltünk meg, milyen tapasztalatokat szereztünk, milyen hibákat követtünk el, s mit szeretnénk a következő évben másképp csinálni.

Sokan újévi fogadalmat tesznek, de ezeket egészen kevesen tartják be. Jómagam hatékonyabbnak tartom, ha valóban leülünk egy kicsit és átgondoljuk az életünket, majd elhatározzuk, milyennek szeretnénk a következőt. Ha ezt megtesszük, azt is tudni fogjuk, mit kell tennünk azért, hogy a vágyaink valósággá váljanak.

Érdemes átrágni magunkat a rossz döntéseinken is, ugyanakkor nem szabad megfeledkeztünk a sok jóról sem, ami velünk történt. Tudom, sokan úgy érzik, a 2023-as év borzalmas volt és alig várják, hogy vége legyen. Van ilyen, persze. Van, hogy egyszerűen semmi nem akar úgy alakulni, ahogyan szeretnénk. Viszont biztos vagyok benne, hogy akkor megannyi jó dolog is történt mindenkivel. A rosszak mellett ezekről sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig épp ellenkezőleg, ezekre kellene a legnagyobb hangsúlyt fektetnünk. Ha nem tesszük, mindent elhomályosítanak a nehéz helyzetek, s elvesznek a szép emlékek. Pedig azok könnyebbé teszik a nehéz időszakon való túllendülést is.

Van olyan ismerősöm, aki például még listát is készít azokról a dolgokról, amikért hálás, amik örömet, boldogságot okoztak neki. Ezt én magam nem teszem meg, bár hozzáteszem, jó ötlet, viszont a lelkemben igenis helyet adok ezen kedves emlékeknek. Megőrzöm őket és időről időre felidézem, hogy erőt merítsek belőlük.

Vannak nehéz évek, de nincsenek csak rosszak. Mindig akad olyan, aminek örülni lehet. Figyeljünk ezekre a dolgokra, töltekezzünk belőlük, hogy könnyebben vegyük az előttünk álló akadályokat.

S így a végére hadd szúrjak ide egy nagyon rövidke helyesírási szösszenetet, hiszen holnap éjfélkor mindenki küldözgetni fogja a jókívánságokat. Ha azt írjuk, boldog új évet, akkor az az egész 2024-re értendő. Ha pedig boldog újévet kívánunk valakinek, akkor az január 1-jét takarja. És igen, kis kezdőbetűvel írandó az ünnepnap is. 😊

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább