A munkanélkülieknek már nem kell személyesen regisztráltatniuk magukat a munkahivatalban

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

A munkahivatalok egyszerűbbé tették a munkanélküliek nyilvántartásba vételét, illetve az álláskeresést. Az álláskeresők a slovensko.sk portálon keresztül jelentkezhetnek a nyilvántartásba, illetve kérvényezhetik az állásközvetítést, tájékoztatott a Szlovák Köztársaság Munka-, Szociális és Családügyi Központja. (Forrás: NZS/Felvidék.ma/SITA)

Az említett slovensko.sk portálon a napokban jelentek meg az új elektronikus űrlapok, nevezetesen a munkanélküliek nyilvántartására vonatkozó kérvény és a munkaközvetítésre vonatkozó kérvény. Azok számára, akiknek van állásuk, de egy jobb állás keresésében szeretnék igénybe venni a munkahivatalok szolgáltatásait, az állásközvetítési kérvény áll rendelkezésre.

Az új szolgáltatás feleslegessé teszi a munkahivatalban való személyes megjelenést és pótolja az interneten keresztül történő korábbi komplikált kérvényezést.

….

A slovensko.sk portál főoldalán a menüben a Zamestnanie (Állás) címszót kiválasztva a Strata a hľadanie zamestnania (Állás elvesztése és keresése) lehetőségre kell kattintani, ahol a Podávanie žiadosti o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie (Az álláskeresők nyilvántartásba vételének kérvényezése) és a Podávanie žiadosti záujemcu o zamestnávanie o sprostredkovanie vhodného zamestnania (Munkaközvetítés kérvényezése az álláskereső számára) lehetőségek közül kell kiválasztani a megfelelő változatot. Annak megjelölése után megjelenik a keresett elektronikus formanyomtatvány.

A teljes cikket elolvashatja a Dunaszerdahelyi.sk oldalán

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább