A magyar színészválogatott Dunaszerdahelyen

Forrás: Dunaszerdahelyi.sk

„Akar jól szórakozni? Ugye akar? Nahát! Akkor ne halassza el az alkalmat. (…) Hát jönnek, képzelje, jönnek!” – adta hírül a Csallóköz hetilap 1970. szeptemberében, hogy „hozzánk, ide Dunaszerdahelyre” érkeznek a „sztárok, csillagok”. Különleges sportesemény várta ugyanis 1970. szeptember 20-án az érdeklődőket, amikoris a magyar színészválogatott játszott barátságos mérkőzést a járás „öregfiúival” a Dunaszerdahelyi Stadionban. 

„A hatalmas, színes plakátok egész héten hirdették az »eljövendő nagy eseményt«, fél Csallóköz lázban égett, naponta fohászkodva, nehogy az időjárás vasárnapra ismét gonosz tréfát űzzön” – írta Kanovits György a Csallóközben a várva várt napról hozott tudósításában, megjegyezve, hogy végül napos, szép idő mellett várta a kíváncsi nézősereg a nagy csapatot, köztük

Bodrogi Gyulát és „a daliás Toldi Miklós-utánzat, szép szál nőbálvány” Bujtor Istvánt, de ott volt Juhász Jácint, Horváth László, Szirtes Ádám, Fülöp Zsigmond, Besztercei Pál, Hadics László, Németh Sándor, Suka Sándor és Kalló János is. 

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább