Ali Sethi & Nicolas Jaar – Transzcendens utazásra invitálnak bennünket| Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2024/03. számában.

Ali Sethi egy eredetileg pakisztáni bevándorló, egyszersmind queer, tehát többszörösen is kisebbséghez tartozik, aki zenéjében általában verseket zenésít meg egy régi arab irodalmi műfaj, a gazal szerkezetét alkalmazva. 

ALi Sethi,Nicolas Jaar,Zene,Uj album,HangfalAli Sethi & Nicolas Jaar

Intiha

♥♥♥


Jelen: Muddat, Nazar Se, Intiha, Raat Bhar.
Múlt: No, Space Is Only Noise If You Can See, Colomb, Too Many Kids Finding Rain In The Dust, Keep Me There, Killing Time, Cenizas, Pasoori (A. Sethi).

Néhány éve az ő Pasoori c. szerzeménye volt a legkeresettebb zeneszám a Google-n, és miután imádja Nicolas Jaart és egy közös ismerősük be is mutatta neki, adta magát az alkalom, hogy valamit összehegesszenek. Jaar hajlamos az eklektikára, közel állnak hozzák különböző stílusok, éppen ezért volt érdekes hallgatni, mihez kezd ezúttal egy arab multikultival. Azt lehet mondani, hogy tulajdonképpen egy összefüggő háttérmasszát biztosít Sethi búskomor versfeldolgozásaihoz. A ritmusok egy-két kivételtől eltekintve teljesen eltűnnek, tulajdonképpen valamiféle dark vagy sima ambientet hallunk a háttérben, és Sethi az, aki egyfajta transzcendens utazásra invitál bennünket.

 

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább