NFG – A te világod

Ez a visszatekintő cikksorozat főleg azok számára lehet információs jellegű, akik lemaradtak egy-egy jelentős eseményről, vagy egy idegen pontként tekintenek a klubra, és a neve hallatán egyből az jut az eszükbe: „Az nem az én világom!”

Ezek a rendezvények nemcsak a szórakoztatás eszközei, hanem hozzájárulnak a szellemi fejlődés és a világlátás fejlesztéséhez is. Nem tesznek különbséget embercsoportok, hovatartozás, bőrszín között, mindenkit egyenlőként fogad.

Ilyen ez a helyi multikulti klub, vagy ahogy mindenki ismeri: NFG.

A márciusi sort egy erőteljes érzelmi töltetű kiállítás nyitotta, ahol egy magyarországi képzőművész, Mazán Anikó mutatta be alkotásait. Az állandó teltházat vonzó kvízest, a gondolkodásra serkentő filozófiai estek és kávéházak sem maradtak el, valamint Tóth Lali VándorLáss előadása legutóbbi utazásáról a nézőket is elrepítette Santiago del Compostelába, az El Camino út végállomására.

A klub koncertkínálata is rendkívüli volt, minden fellépő szupererős és emlékezetes produkcióval rukkolt elő. A felnőttek számára szervezett rajzkör és a filmvetítések a Slam Poetry-est és a zenekarok Jam sessionje tovább színesítették a palettát, amiből három eseményt emelnék ki.

NFG,Program,Dunaszerdahely
Fotó: Németh Zsófi
Felnőtt rajzkör

A hétköznapi estéken zajló felnőtt rajzkörünk egy kreatív tér, ahol a résztvevők a kézügyességüket, képzelőerejüket és kreativitásukat fejleszthetik. A foglalkozásokat Németh Zsófi vezeti, aki nemrégiben „Rajzdiszkó” néven szervezett egy rendkívül inspiráló és sikeres rajzkört.

Németh Zsófi:

„A felnőtt rajzkör egy saját projekt, ahol kreatív ötletekre felfűzött foglalkozásokat kínálok. Itt már számolok más mértékű önállósággal és azzal, hogy a felnőttek is vágynak alkotni, kíváncsiak az önkifejezés új módjaira, függetlenül attól, hogy művészi területen tevékenykednek-e. 

A rajzkör célja ennek a közös vágynak a közösségi megvalósítása. Személyes vonatkozásban pedig saját határaim kitolására ad lehetőséget.  A rajzkörre mindig vannak új jelentkezők és vannak már visszajárók is. A visszajelzések alapján az emberek örülnek a lehetőségnek, hogy kreatívan tölthetnek el egy estét, közben beszélgethetnek, kihívás elé állíthatják magukat – ha szeretnék – egy ismeretlen területen, ha meg csak kikapcsolódnának, belemerülhetnek a feladat megoldásába. Reményeim szerint egyre többekhez eljut a Felnőtt rajzkör híre és sok foglalkozást megélhetünk még együtt.

NFG,Program,Dunaszerdahely

Színház

Nálunk a színház kiemelt szerepet tölt be, ezért minden hónapban, általában vasárnapokon szervezünk színházi előadásokat. A jegyek regisztrációhoz kötöttek, és általában az első napokban elfogynak. Az eddigi high-light Pálos Hanna és Vizi Dávid főszereplésével a Katona József Színház darabja volt, amelyet klubunk színpadán mutattak be. Az előadás a gyermekvállalás dilemmáit dolgozta fel, többek között ilyen kérdéseket feszegetve: érdemes-e gyermeket vállalni, van-e jogunk ehhez, és mi a helyzet ezen döntések következményeivel? A darab a férfi és a nő összetett, érzelmileg mély kapcsolatát is feldolgozza egyedülálló, költői és újszerű színházi nyelven.

A témával kapcsolatban jól jöhet ilyen módon is tapasztalást szerezni, ebben a színház lehet a dilemmázók segítségére.

NFG,Program,Dunaszerdahely
Fotó: Villő
Zene

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy klubunkban változatos és friss zenei élményeket nyújtsunk. Célunk, hogy ne csak a szokásos, mindenütt jelenlévő zenekarokat hallgassátok, hanem új, tehetséges előadókat is bemutassunk, akik bár már ismertek Magyarországon, klubunk színpadán most debütálnak. A legemlékezetesebb a Villő szóló projektje és az öttagú SlapStick koncertjei voltak, akik a kortárs budapesti energiát és sokoldalúságot hozták el nekünk. A kísérleti pop, funk, hip hop, elektronika és jazz műfajokban szólt a csodásan hangszerelt produkciójuk.

Találkozzunk az NFG-ben!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább