Az elmúlt év kiemelkedő sportolóit köszöntötték Dunaszerdahelyen

A cikk egy részletét a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén közöljük.

Dunaszerdahely város vezetése május 6-án köszöntötte városunk sportolóit, az Év sportolója 2023 ünnepélyes díjátadón.

Az ünnepi est kezdetén Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versének részletét hallgathatták meg a jelenlévők magyarul Szabó Rea, a Vámbéry Ármin Alapiskola 8. osztályos tanulója (felkészítő pedagógusa Bartal Csóka Adriána), illetve szlovákul Salima Miriam Mošaťová, a Jilemnický utcai Alapiskola tanulója (felkészítő pedagógusa Radana Mošaťová) előadásában. A szavalat után a Športujsnami akrobatikus rock and roll klub versenyzőinek, a Mäneskin formációnak a produkcióját láthatta a közönség.

Az ünnepi est háziasszonyai, Bíró Éva és Tilajčík Edit köszöntötték a megjelenteket, kiemelve Puha Györgyöt, Dunaszerdahely város alpolgármesterét, Nagy Darinát, a városi hivatal elöljáróját, Nagy Krisztiánt, a városi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnökét, Molnár Tímeát, a Dunaszerdahelyi Városi hivatal oktatási, szociális, sport és kulturális főosztályának vezetőjét, Takács Tímeát, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatónőjét, a klubvezetőket, a sportolókat, a díjazottakat és vendégeiket.

Az Év sportolója díj ötlete az ifjúsági és sportbizottságtól származik. A díj odaítélésével további sikeres tevékenységre szeretnék ösztönözni a sportolókat, akik egyúttal sportklubjukat és a várost is képviselik, eredményeikkel pedig Dunaszerdahely jó hírét öregbítik. A díjátadó továbbá ahhoz is hozzájárul, hogy – a média közreműködésével – segítsen a sportklubokat és sportolókat megismertetni a nagyközönséggel – mondta el magyar, illetve szlovák nyelven az est két háziasszonya, kiegészítve azzal, hogy a díjra a dunaszerdahelyi sportszervezetek és lakosok tehettek javaslatot hat kategóriában: 15 év alatti egyéni sportoló, 15 és 20 év közötti egyéni sportoló, felnőtt egyéni sportoló, legsikeresebb edző, csapat, valamint első ízben a fogyatékkal élő sportoló kategóriában.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább