Klikk Out Vikkendhouse: Szeretem az egyedi és elgondolkodtató hangzásokat

A gondosan válogatott zenékből álló mix tökéletes társ lehet egy nyugodt vasárnap délutáni pihenéshez, és egyben kaput nyithat egy teljesen új zenei világ felfedezéséhez. Ebben a világban mások kedvenc zenéin keresztül új kedvencekre is találhatsz. Mai vendégem, Hrapka Sára megosztja velünk saját tíz kedvenc dalát egy válogatásban, és betekintést nyújt a zenéhez fűződő személyes kapcsolatába.

Fotók: Ugróczky István

Szia! Sára vagyok, 21 éves és nagyon szeretem a macskákat, az embereket, a kreativitást, a mozgást, a nyarat, a szabadságot, a bőgatyákat, a vizet és a felhőket. Hogyha esetleg ez mind nem volna elég az idegen társaságnak, akkor: Dunaszerdahelyen lakom, van egy macskám, 2 testvérem, jelenleg szabadúszom s a jövőben szeretnék fotósként vagy pszichológusként tevékenykedni.

Az első emlékem, hogy a nagymamámnál énekelem „blabla nyelven” a Hannah Montana főcímdalát. Mivel rossz a hallásom, kicsi koromban nem nagyon tudtam a számok szövegét, inkább csak kitalált nyelven énekeltem az általam hallott szöveget az adott dallamra. Mivel ez idő tájt még nem volt internetünk, és nem tudtam kikeresni a dalszövegeket, csak a hangzást tudtam élvezni, de azt nagyon! Miután bevezették hozzánk is a hálózatot, megállíthatatlanná vált a kicsi Sára, és annyit énekelt, amennyit csak tudott. Biztosan nem voltam a szomszédjaink kedvence.

Rájöttem, hogy az elmúlt éveimre leginkább a kedvenc zenéim alapján tudok visszaemlékezni. Valahogy a konkrét emlékek és az adott időszakok szorosan összefonódtak a dalokkal. Ez alapján szakaszokra is tudnám bontani az eddig leélt életem.

Mennyi időt töltesz mostanában zenehallgatással?

Régebben 24/7 ment a hangfal, de azt vettem észre, hogy mostanában inkább a belső hangomat igyekszem felhangosítani. Persze év végén a Spotify wrappem nem hazudik, jó pár zenehallgatással töltött órát jelez. Ezen kívül a kedvenc zenehallgatási módom a koncertre járás. Akár a kedvenc bandáim vagy a számomra nem ismert zenekarok előadásain veszek részt, az biztos, hogy mindent überel az élőzene.

Az alábbi mixben a tíz kedvenc dalod hallható. Miért éppen ezeket választottad, és milyen számokat hallhatunk most?

A mixem a jelenlegi korszakom tükrözi – legalábbis azt hiszem, ezt csak idővel lehet megmondani.

A kedvenc zenéim főleg alternatív, indie és kísérleti stílusúak, mert szeretem az egyedi és elgondolkodtató hangzásokat. Ezek a dalok segítenek elcsendesedni, átélni, amit a szerző érezhetett, és egy másik világba repítenek. Az érzelmi mélységek és a művészi kifejezésmódok mindig vonzanak, ezért hallgatok ilyen zenéket.

 

A MIX:

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább