Szívünk sárga-kék

Kik is vagyunk mi valójában?

A SZÍVÜNK SÁRGA-KÉK egy olyan szurkolói Facebook csoport, melynek feladata a DAC-szurkolók közti állandó kommunikáció. A pontos időpontra, hogy mikor is indultunk, sajnos nem emlékszem, de cirka 4-5 éve működünk napi szinten.

Kik alkotják a SZÍVÜNK SÁRGA-KÉK csoportot?

2016. november 15-ét írunk. Jelen állás szerint, 18.00-kor 3818 tagot számlálunk. Tehát ez a DAC legnagyobb létszámot képviselő internetes kommunikációs „sztrádája”. Zárt csoport lévén ez a mennyiség hatalmasnak számít. Hat adminisztrátor dolgozik napi szinten azért, hogy az oldal folyamatosan friss cikkekkel, hírekkel, fényképekkel bővüljön.

Hogyan született meg az ötlet?

2008-ban ismertem meg a DAC FÓRUM működését. Kiváló lehetőséget láttam benne, de volt egy hibája, amin én változtatni szerettem volna. Mégpedig az, hogy nick-nevekkel, arc nélkül, néha irgalmatlanul brutális stílusban is kommunikálhattak egymással az emberek. A mi oldalunkon ez nincs. Arra törekedünk, hogy valódi személyek, valós névvel beszélgessenek egymással, nemcsak a DAC-ról.

Már a Mohseni–Antal korszakban indítottam el az oldalt ,,DACmachGAMEOVER” néven. Induláskor 20-25 személy alkotta a csoportot. A célunk először csak annyi volt, hogy valamilyen módon elősegítsük ennek a korszaknak a végét. Akkoriban vezérszurkoló voltam, egy olyan korszakban, amikor többedmagammal bojkottot hirdettünk. Bizonyos ismert dolgok miatt nem jártunk meccsre. Jött Világi Oszkár korszaka, amit mi nagy örömmel fogadtunk. Oldalunk tagjainak létszáma fokozatosan növekedett. Elértük a több százas taglétszámot. Még egyszer leszögezném, mi zárt csoportként működünk. Ekkor történt a csoport nevének megváltoztatása, és azóta ,,SZÍVÜNK SÁRGA-KÉK” néven működtünk. Ezt a nevet a tagok választották teljesen demokratikus módon, magyarul MEGSZAVAZTÁK.

Mit láthat az oldalon egy újonnan belépő szurkoló?

Rengeteg olyan posztot, mely a dunaszerdahelyi DAC csapatával foglalkozik. Számtalan információt olvashat, és rengeteg fényképet „lapozhat át” akár az épülő, szépülő, csodálatos, új DAC ARÉNÁRÓL is. Szórakozást próbálunk nyújtani a DAC szurkolóinak napi 24 órában. Minden bajnoki mérkőzésünket megtippelhetik, a mérkőzések ideje alatt pedig „kibeszélő” fórumként is működik, mivel ugye, nem mindenki tud minden mérkőzésen részt venni fizikailag. A szezon végén értékelni szoktuk, és fogjuk is a csapat teljesítményét, megválasztjuk a szezon számunkra legjobb játékosát. Megemlékezünk bizonyos számunkra fontos évfordulókról. Mindemellett minden egyes MAGYAR sporteseményről, sportsikerről, legyen az válogatott labdarúgó-mérkőzés, olimpia, különböző sportágak világeseménye, próbálunk naprakészen informálni és informálódni. Részt vettünk a Klikk Out HABOS NAPOKON is, ahol a MAGYAR VÁLOGATOTT Eb-mérkőzései alatt próbáltunk hangulatos estét nyújtani az ott megjelenő vendégeknek.

Mit tart fontosnak a csoportot működtető „csapat”?

Talán azt emelném ki, hogy mindenkinek lehet VÉLEMÉNYE, mindenki azt normális keretek között kinyilváníthatja. A célunk az, hogy legyen egy olyan helyünk, ahol tudunk beszélgetni a kedvenc csapatunkról. Oldalunk kiáll a RÉGIÓ FOCI mellett is. Szerveztünk már megvendégelést 400 fős szurkolói találkozón Vásárúton, a dunaszerdahelyi Escalumen cég segítségével. Szerveztünk szurkolói találkozót a dunaszerdahelyi CSICSÓ KERTVENDÉGLŐBEN IS, melyen zenét, ételt, italt biztosítottunk az érkező vendégseregnek. 2015-ben részt vettünk a KARÁCSONYI gyűjtésben. Tulajdonképpen mi indítottuk el.

A LEGFONTOSABB:

A SZÍVÜNK SÁRGA-KÉK Facebook csoportban született meg mindannyiunk kedvence, a „NÉLKÜLED” éneklésének bevezetése, kitalálása és annak használata a sport világában.

 

HAJRÁ, DAC!!! HAJRÁ, MAGYAROK!!!

 

Tisztelettel, Zé (Horváth Zoltán)

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább