Pillantás a hídról a Rivalda Színházzal

A Rivalda Színház a korábbiakban többségben vígjátékot mutatott be, novemberben azonban komolyabb vizekre eveztek, s egy drámával álltak a színpadra. Arthur Miller Pillantás a hídról című darabját dolgozták fel. Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, hiszen rögtön az első előadáson szinte színültig volt a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Művelődési Központ színházterme.

Arthur Miller a második világháború utáni korszak egyik legismertebb drámaírója. Úgy vélte, hogy a drámának egy addig még meg nem értett igazságra kell felhívnia a figyelmet. Szerinte az élet jelent valamit, s az irodalom feladata a szenvedéllyel tanítás. Drámái modern sorstragédiák. Miller figyelt arra, hogy olyan műveket írjon, amelyeket az egyszerű ember is könnyedén megért. „Pillantás a hídról című drámájában (1956) a szenvedély útvesztőjét rajzolja meg. Azt az utat, amelyet Eddie Carbone, az egyszerű dokkmunkás végigjár a mostohalánya iránti felismert vonzódástól a lebírhatatlan szenvedélyig, s az árulásig, becstelenségig”- írja a literatura.hu.

15027604_1119626981490573_8431042670317989083_nA szereplőket Lenner Karolina (vendégszereplő), Szabó Manyi, Sziklai Krisztina, Pataky Ádám, Scheer Gábor, illetve Rédei Roland alakította. A színészek egy igazán izgalmas, élvezhető darabot tártak a nézők elé. Sikerük legfőképp talán annak köszönhető, hogy átérezték a szereplők sorsát, teljesen azonosultak a karaktereikkel. Nem egy egyszerű színjátékot láthattunk tőlük, hiszen arcukon valós érzések tükröződtek. Az egész előadásban az érzelmek domináltak, s egy drámához méltón bekövetkezett a kegyetlen vég is.

„Ez egy igazi olasz-amerikai darab. Eddig még nem volt ehhez hasonló érzelemdús színdarabunk. Elsősorban azért szerettünk volna drámát bemutatni, hogy megismerjék a nézők ezt az oldalunkat is”- mondta a színház egyik vezetője, Scheer Gábor, aki továbbá azt is elmondta, hogy magát a darabot a rendező, Szabó Sipos Barnabás választotta. Ő maga több alkalommal játszott már e darabban, rendezőként azonban először vett részt benne.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább