Az első somorjai DJ a Boiler Roomban!

Szerdán történelmi szempontból jelentős este előtt állunk, a Boiler Room csapata először közvetít Budapestről, méghozzá az Akvárium Clubból!

A Boiler Room egy nemzetközi internetes közvetítő csatorna, amit Blaise Bellville 2010-ben alapított. A műsor úgy indult, hogy Blaise felkérte Thristian „Thris Tian” Richards-ot és Femi Adeyemit, az NTS rádió alapítóit, hogy készítsenek egy DJ-szettet, amit kamerával közvetítettek.

Indulásának célja az volt, hogy a zeneimádók otthon, a monitorjaikon, „az első sorból” nézhessék végig kedvencük produkcióját, legyen az élő zene, DJ-szett, vagy bármilyen zenei megnyilvánulás. Megalakulása óta több ezer helyszínről jelentkeztek élőben, már szinte minden zenei stílusban találunk egy-két Boiler Room-videót.

Mára havi 30-40 új műsorral jelentkeznek a világ különböző kontinenseiről, és így jutottak el egy hozzánk már nagyon közeli helyre, Budapestre.

Az Akvárium klub szervezésében szerdán (január 25.) este 19:00 órai kezdéssel egészen éjfélig nézhetjük otthon a boilerroom.tv linken az első magyar Boiler Roomot!

A Boiler Room egy elég nívós eseménynek számít, ezért olyan fellépőket választanak, akik zenéje erős hatással van a világ zenei fejlődésére. A budapesti Boiler Roomhoz az igaz angol, de jó pár magyar producerrel is együttműködő kiadót, a Lobster Theremint választották.

A Lobster Theremin a leggyorsabban fejlődő elektronikus zenei kiadó, rendkívül tehetséges előadóival meghódította már egész Európát. Ebben nagy szerepe volt olyan magyar művészeknek is, mint Horváth Szilveszter, azaz ROUTE8, Mikolai Martin, azaz S. Olbricht, vagy a somorjai születésű Kiss Imre, előadói nevén Imre Kiss.

Ők mindhárman fellépnek szerdán a történelmi jelentőségű eseményen Budapesten.

Megkértem Imit, meséljen magáról, és arról, mivel készül erre az eseményre.

Mikor kezdtél a zenével foglalkozni?

Mindig is fontos szerepe volt családunkban a zenének, a közös ebédek gyakran arról szóltak, hogy megbeszéltük, ki milyen új lemezt hallott, és szerencsére ez még ma is így van.

Korán elkezdett foglalkoztatni maga a folyamat, hogy miként jöttek létre a hangok, majd a magam kis naiv módján megpróbáltam azokat rekreálni valami primitív zeneprogrammal.

Mi volt az első zenéd?

Volt egy-két zenekari próbálkozás a középiskola alatt, de az első megjelenésem 2004-ben volt a szlovák Ambsine Records válogatáslemezén.

Van valami jellegzetes gép vagy szintetizátor, amivel készíted a zenéket?

Volt idő, amikor megszállottan gyűjtöttem a régi szintetizátorokat. Mostanra már sajnos annyira drágák lettek, hogy nem nagyon tudom gyarapítani a gyűjteményem. Nagy kedvencem a Yamaha DX21, ami egy viszonylag olcsó digitális FM szintetizátor 1985-ből. Klasszikus Chicago house és Detroit techno lemezeken gyakran hallható. Hátránya viszont, hogy iszonyatosan nehéz új hangokat programozni vele, mivel azok algoritmusokon alapszanak, így egy kis matek sem árt hozzá.


Korábbi interjúk:

Galactic Jackson

Yomakomba


Hol játszottál először, és mi volt számodra a legemlékezetesebb fellépés? 

2005 környékén Győrben kezdtem el dj-zni kisebb klubokban és kávézókban.

A legemlékezetesebb fellépésem pedig a Berghain emeletén lévő Panorama Barban volt Berlinben. Szinte leírhatatlan, milyen hangulat uralkodik abban a régi gyárépületben.

Reggel 8 körül kezdődött a szettem, és nagyon izgultam, de az első perc után éreztem, hogy ez valami különleges lesz. Hihetetlen élmény volt teltház előtt játszani, azt hiszem, ez örökre velem marad.

Mivel készülsz a boilerroomos szettedre?

Megpróbálom nem túlgondolni az egészet, így szerintem azokat a zenéket játszom majd, amiket szeretek, és általában játszani szoktam klubokban. Egy óra elég kevés idő ahhoz, hogy műfajok közt csapongjon valaki, bár ettől még lehet eklektikus. Én csak abban bízom, hogy minden jól megy majd. 🙂

Mik a terveid a jövőre nézve?

A héten fejeztem be egy remixet, ami egy új magyar kiadón fog megjelenni a következő 1-2 hónapon belül. Ezenkívül elkezdtem dolgozni egy új nagylemezen, de idő híján sajnos nem tudok annyit foglalkozni vele, mint szeretném. Előtte még szeretnék egy EP-t kiadni, valószínűleg az év második felében. Tervbe van véve egy saját kiadó is, de erről bővebben majd később.

Melyik az az 5 zene, amely nagy hatással van Rád és a munkádra?

Ezeknél a kérdéseknél mindig bajban vagyok, mert miután kiválasztom, eszembe jut tizenöt másik, amely szintén a listán lehetne.

Pink Industry – What I Wouldn’t Give

Lukid – This Dog Can Run

HTRK – Chinatown Style

Ross154 – Until My Heart Stops

Mica Levi – Love

BONUS:

Plastikman – Spastik

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább