Győrben máshogy szól a zene!

A hozzánk közel lévő Győr városában él egy nem tipikusan magyar nevű fiatalember, Paris Noble, aki élő koncerteket, zenei workshopokat és nem mindennapi bulikat szervez az új dolgokra éhes közönség számára.

A még csak a húszas éveiben járó Parist egy Galaktika nevű eseményen ismertem meg pár éve, melyet ő szervezett Győrben, a Rómer Házban. Az este egy dobgépes, szintetizátoros kiállítás volt az egyik teremben, a másikban egy élő modulárszintis produkció a SILF srácokkal, és őrületes lemezes diszkó Galactic Jacksonnal és DJ Mesterházyval.

 


Kicsoda Galactic Jackson? Olvasd el a vele készített interjúnkat:

Galactic Jackson, a magyar diszkómatador!


 

Az esemény célja az volt, hogy az odalátogatók megismerjék a kedvenc tánczenéik alkotóelemeit, és közelebb kerüljenek a 80-as években gyártott Roland szintikhez Zentai Árpád fotóival, melyeket a Ballacid stúdióban készített.

Jó pár dunaszerdahelyi barátunkkal folyamatosan látogatjuk Paris eseményeit, ahonnan mindig feltöltődve jövünk haza!

Paris 2012-ben költözött vissza Győrbe, ahol azóta feleségével és két kislányával él. Lassan 3 éve dolgozik fõállásban egy motorolaj-adalékokkal foglalkozó cégnél, emellett másodállásban a Rómer Flóris Múzeum programszervezõje. Megkértem, meséljen magáról és a ma esti Galaktikáról.

Mióta vagy a zene megszállottja?

Valahogy mindig is az életem része volt. Óvodában kezdtem el hallgatni apukám rock’n’roll kazettáit, bár akkor még sokkal jobban tetszettek a borítók, mint maguk a zenék. Aztán 7. vagy 8. születésnapomra kaptam egy Chuck Berry CD-t, amit elejétől a végéig tudtam énekelni kívülről. Ezután volt egy kis szünet, és olyan 10 éves koromban határoztam el, hogy elkezdek zenét hallgatni, mert az menő. Talán ezután kezdődött a valódi megszállottság. Rengeteg Z+-t, később Viva-t, MTV-t, VH1-t néztem, meg hallgattam a sok kretén előadót a rádióban, melyek közül az Eiffel 65, a Bomfunk Mc’s, Eminem, a Bloodhound Gang és a Blink 182 volt a kedvencem. Vegyes, tudom.

Milyen zenei stílusok állnak hozzád a legközelebb?

Az életemre 2 stílus volt hatalmas hatással: az egyik a punk, a másik pedig az italo disco. De valójában mindent hallgatok jazztől az aciden át az IDM, gabber, indie, hiphop, rap, funk, techno, jungle, braindance, house, coldwave, zaj, ambient stílusokig. Próbálok minél több zenét megismerni. Rengeteget szoktam kutakodni új, számomra ismeretlen zenék után, így manapság azzal szórakozom, hogy azt keresem, egy adott stílust hogyan dolgoznak fel különböző nemzetek. Így szoktam eljutni a koreai meg üzbég diszkókig, japán jazzig, afrikai funkig, szovjet experimentális elektronikáig, stb. Én marhára élvezem, de a feleségem néha szóvá teszi, hogy szörnyű, amit hallgatok.

Mikor, és miért kezdtél bulikat szervezni?

Kb. 3 éve. Igazából azért kezdtem el, mert nem volt semmi olyan program a városban, ami igazán érdekelt volna. Szerettem volna, ha nem kell egészen Budapestig utazni egy jó program miatt, úgyhogy inkább megszerveztem magamnak itt. Aztán rákaptam a szervezésre. Persze azóta már más a helyzet, nem a magam szórakoztatására szervezem az eseményeket, hanem elsősorban azért, hogy az itt élő emberek új, izgalmas és minőségi élményekkel gazdagodjanak. Ismerjenek meg új zenéket, fellépőket, és hogy nyitottabbak legyenek a világ felé.

A péntek esti eseményen fellépőkről mondanál pár szót?

Nagyon izgalmas kis line-upunk lesz! Galactic Jackson, Wedding Acid Group és Atomik! Galactic Jacksont nem nagyon kell bemutatni, szerintem, szerencsére, most elég sok figyelmet kap országszerte. Nagyon megérdemli. Nekem személy szerint ő a kedvenc DJ-m. És ez nemcsak azért van, mert hihetetlen jó zenéket ismer, hanem mert annyira emberi a hozzáállása az élet dolgaihoz. Az, hogy a Wedding Acid Group itt lesz, óriási izgalommal tölt el, mivel már 2 éve próbálom őket leszervezni, igazából az ő megkeresésüknél ismertem meg Balla Zolit (Galactic Jackson) is. Hihetetlenül jó zenét csinálnak, kizárólag analóg szintiken és dobgépeken. Kétség kívül az egyik legjobb aktív acid formáció a szcénában. Atomik pedig az egyik legjobb hazai acid/electro DJ. Lemezekről játszik, és hibátlanul kever. Tavaly járt nálunk először, elég nagy közönségsikert aratva. Ha valódi, őszinte és minőségi elektronikus zenére vágyik az ember, akkor jobb helyen nem is járhatna, mint a pénteki eseményen!

Kérnék szépen 5 zenét, ami a számodra sokat jelent!

1. Solid Steel Presents Dj Food & Dk – Now, Listen!

2. Rudimentary Peni – Dream City

3. The Tuss – Synthacon 9

4. Daniela Poggi – Break Up (Hysteric Edit)

5. Reiko Kudo – Fountain

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább