Melyik lemezjátszót vedd meg?

Szeretnéd a hi-fi cuccodból kihozni a maximumot? Dilemmázol, melyik a legjobb lemezjátszó, ami se nem drága, se nem kopogós műanyag? Bemutatunk 3 lemezjátszót, ami megfizethető (500 € alatti áron beszerezhető), zenehallgatásra tökéletes és nem teszi tönkre kedvenc lemezeidet.

Pro-Ject Essential II

 

 

A Pro-Ject Essential széria második kiadású modelljei a mostani kínálat csúcsán állnak. A forma minimál design, többféle színben kapható és van belőle USB-s verzió is, mellyel fel tudod játszani a kölcsönkért lemezeket! Van értelme? Van! A nehéz tányérral, különösen halk hajtómotorral, kis erősítővel felszerelt lemezjátszó két hangkábellel csatlakozik a hangszóróidhoz, használata egyszerű és csodásan mutat a nappaliban.


 

Lenco L-90

A fa borítású Lenco-L 90 lemezjátszó retró megjelenésével, ámde nagyon is korszerű felszereltségével belopta magát a hi-fi rajongók szívébe. Ebben a szép dobozban van egy beépített előerősítő, USB, amely segítségével rögzítheted lemezedet a számítógépedbe. Amint a lemezre helyezed a gyémántfejes tűt, a tányér elindul és automatikusan megáll, ha vége az utolsó számnak. Bomba!


Sony PS-HX500

A klasszikus analóg lemezjátszók még megfizethető kategóriás titánja a Sony PS-HX500. Gyönyörű, letisztult forma, talán a legszebb mindegyik közül. Jelenleg a kínálatban a legkiválóbb minőségben rögzítheted digitálisan a lemezt WAV, vagy DSD formátumban (méghozzá 2.8224 megaherzen, ami 64 szerese a CD vagy Audio formátum hangzásának). A lemezjátszó előerősítővel van felszerelve az egyszerű Plug&Play használat érdekében. Csak egy jó hangcucc kell hozzá és mehet!

A lejátszók mindegyike gyári hangszedővel (tűvel) jön,

de magasabb kategóriás hangszedővel még tudjuk fokozni a minőségi zenehallgatást! Sőt, ajánlott! Mint az Audio Technika AT95E (fent a képen).

 

Ezen a mikroszkopikus felvételen láthatjuk, ahogy a bakelitlemezbe karcolt mély barázdákban siklik a tű. A barázdákba vannak kódolva a hangok, azok a hangszedőt rezegtetik és a lemeztányér, hajtómotor, lejátszókar, hangszedő, motoráramkör, vezérlő- és kapcsoló elektronika segítségével eljuttatják a zenét hozzánk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább