Máris mutatjuk, mi történt a zenében az elmúlt héten!

Szeretnék útjára indítani egy újabb rovatot, ami minden pénteken röviden összefoglalja az aktuális hét történéseinek főbb elemeit a hazai és a külföldi zenevilágból. Esemény van bőven, így kiragadtam párat.

 


Radio_Head Awards 2016

Vasárnap este Pozsonyban kiosztották a rádiófej-díjat a szlovákiai zene jeles művelői között. A legnívósabb elismerést, az év albuma díjat a Billy Barman, Dýchajúce obrazy c. lemeze kapta, (hallgasd meg itt), de igazán a szlovák folklórzene tarolt, modernizált verzióban Katarína Máliková, Pustvopol c. albumával az élen. Katarína egymás után szedte be a díjakat: az év debütáló albuma, a világzene/folk kategória díja és a kritikusok szerint adott év albuma is az övé.

Az év dala a B-Complex – Past Lessons For The Future ft. Jan Werich, (hallgasd meg itt) mellyel Maťa, azaz B-Complex a másságot szeretné elfogadtatni a zenén keresztül. Az év felfedezettje a Ľudové mladistvá zenekar, az elektronikus zenei díjat pedig Keosz, No future vol.1 c. albuma kapta.


Björk meglepi DJ-szettje

Szerda este Londonban, a Corsica Studios clubban (ami jelenleg a elektronikus zenei top club a brit fővárosban) egy Hyperdub által vezényelt, Ø nevű eseményen, melyen titkos vendéget (secret guest) hirdettek meg, a lejátszók mögött egyszer csak Björk jelent meg.

A Fact magazin és a facebookos kommentek szerint nem mindennapi élmény volt, amikor megjelent Björk a DJ-asztalnál. Az addigra már teltházas party elég nagyot durrant az izlandi művészdíva kedvenc zenéivel, r`n`b alapú, erős basszusú DJ-szettjével. 

Björk már jelent meg titkos vendégként New Yorkban a Red Bull Music Academy Festival NYC-on. Fotó: Redbull

 


Újraéleszt a Behringer 

Az eredeti Arp 2600

A Behringer cég már korábban bejelentette, hogy legendás szintetizátorokat terveznek klónozni, saját verziót építeni. Aztán jöttek a hírek és fotók a híres Minimoog szintetizátor klónjáról. A Behringer-féle verzió nyilván nem lesz az eredeti szintjén, de hangzása és kezelhetősége nagyban hasonlítani fog. Míg az eredeti 3-4000 euró, addig a klón körülbelül 400 euróba fog kerülni. A héten szóltak Behringerék, hogy több modellen is dolgoznak, mint az Arp 2600 és az OSCar szintetizátorok.

 

A híres OSCar szinti
Az eredeti Minimoog szinti (rack verzióban)

Így fog kinézni a Minimoog Behringer-féle klónja


Ma jelenik meg a tizennegyedik Depeche Mode-album!

Fotó: depechemode.sk

///

A Depeche Mode Where`s The Revolution c. videóklipjéről és a Spirit c. albumról kattintás után olvashattok.

///

Ma, azaz március 17-én, pénteken jelenik meg a Depeche Mode tizennegyedik stúdióalbuma, Spirit címmel.

A lemez bemutatója Berlinben lesz, a koncertet pedig élőben sztrímelik a neten este 8-tól, 360° HD-ben!

Az alábbi ablakban este nyolckor élőben követheted:

 

Kellemes hétvégét! Éljen a tavasz!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább