Reboot Me!: „Mert Szerdahelyen mindig fantasztikus a hangulat” (Villáminterjú)

 

Március utolsó péntekén a komáromi City Reboot-srácok, Dilemma, Infra és Psycho állnak a lemezjátszók mögé a dunaszerdahelyi NFG klubban.

 

A City Reboot Facebook-oldalán leírtak alapján a csapat tagjai 2010 óta Komárom elektronikus zenei életének gondnokai. A Rév klub ad otthont partysorozataiknak, melyek közül a drum and bass szerelmeseit egybegyűjtő RÉVolution mondható a legsikeresebbnek. Közönségük eseményről eseményre több száz főt tesz ki, az ország több pontjáról és a határon túlról is érkeznek.

Irányelvük, hogy az ismertebb lemezlovasok mellett egybegyűjtsék a régió feltörekvő tehetségeit, ezzel egy kemény magot alkotva a szlovákiai magyar underground elektronikus zenei életben. A City Reboot egy mozgalomnak is mondható, mely zeneszeretetet, egységet és békét hirdet.

A Reboot Me elnevezésű eseményt a hazai oldalról Alexander Vayas dj-szettje erősíti, a vetítő mögött a Durvacrew vizuálmesterei, ezremek, és kész ülnek majd.

A Reboot Me esemény posztere

Olasz Pityuval, aka Dilemmával beszélgettem a közelgő buliról:

A sikeres City Reboot-csapat hosszú idő után újra Dunaszerdahelyen, mivel készültök pénteken? 

Péntek este a crew 3 tagja játszik az NFG-ben, és vendégül hívtuk a hazai kedvencet, Vajas Sanyit. Egy sokszínű zenei estet tervezünk, sok olyan stílussal, amelyek ritkán szólalnak meg a szerdahelyi klubban. INFRA a deep dubstep és dub reggae stílusok szerelmese, a budapesti Tilos Rádióban már otthonosan mozog. PSYCHO breakbeat- és némi drum and bass-ütemekkel készül, jómagam glitch hop, house és funk break lemezeket pakolok a lemeztáskámba. Vajas Sanyi pedig szokásosan finom house zenét és technót fog pakolni. Mindannyian nagy vinyl pártiak vagyunk, főleg ezekről a szép fekete korongokról fogunk játszani.

Dunaszerdahelyen már többször szerveztetek bulikat, hogy ítélitek meg a dunaszerdahelyi közönséget?

Nem túlzás, ha azt állítom, hogy a második otthonunkba megyünk játszani Szerdahelyre, mert a hazai, komáromi közönség után itt van a legtöbb ismerősünk, barátunk, és itt mindig fantasztikus a hangulat. Az emberek nyitottak, kíváncsiak az újra.

Mi a terv a City Reboottal a tavaszra, nyárra?

A City Reboot több más csapattal lépett kollaborációba az utóbbi időben, hogy minél színesebb, változatosabb zenei rendezvényeket kínáljon a komáromi és az idelátogató közönségnek. Akcióinkat a Rév klubban tartjuk. Április 14-én egy reggae/dub-buli lesz a gútai Csináldmagad Mozgalommal karöltve Kom-Unity címen, koncerttel és dj-kkel. Április 29-én a Komáromi Napok rendezvénysorozaton belül a budapesti Bass Camp csapatot látjuk vendégül. A programok már délután kezdődnek a Rév teraszán, egyfajta piknik formájában, este pedig drum and bass, illetve garage/bass zenék kapnak teret a klubban. Ez a rendezvény a nyári Bass Camp tábor warm up-bulija lesz. Május 26-án pedig egy warm up-bulit tervezünk a nagyszabású júniusi révkomáromi Bassement Fesztiválnak, amelyet a nyitrai Bassement Crew szervez.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább