Ez mind a héten történt!

 

A húsvéti hosszú hétvégén a jól megérdemelt pihenés közben érdemes visszatekinteni, mi történt a zene világában otthon és külföldön. Érdekes kollaboráció, világrekord, emlékmű, szokatlan helyen szóló technó, fesztivál, egy csallóközi rockbanda lemezbemutatója. Ezek történtek.

 

 

Tupac a nagy rock & roll zenészek dicsőségcsarnokában!


 

Teljesen jogosan és megérdemelten, április hetedikén, pénteken Snoop Dogg beiktatta a raptörténelem legnagyobb alakját, az 1996-ban lelőtt Tupac Amaru Shakurt a rock & roll dicsőségcsarnokába.

Az 1986 óta létező Rock and Roll Hall Of Fame egy USA-béli ohiói múzeum, ahol Tupac neve olyan csillagok nevei közt szerepel, mint Chuck Berry, James Brown, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Johnny Cash, Bob Marley, Elton John és így tovább…

 

 

 

Snoop hosszú beszédet mondott, melyben kiemelte 2pac-ot mint embert, nem mint szupersztárt. Közös múltjukról beszélt, melyben olyan titkokat lejtett el, amit még soha senki nem hallott. A Deathrow Records kialakulásáról, az első jointról, a gazdagságról és mindazokról a dolgokról, amiket ez a 165 centi magas penge agyú repper elért. Erről többet itt olvashattok.

 

///

 

Renton and The Error Jam koncert Somorján


 

Rentonék lemezbemutató koncertet tartottak bázisvárosukban, Somorján, a múlt hétvégén, melyen a frissen megjelent album számait játszották el élőben.

A bandáról és az albumról ebben a cikkben olvashattok többet.  

Az együttes gitárosa és billentyűse, Pokstaller Szabi elmondása szerint teljesen jól sikerült a koncert, sokan eljöttek, jól szóltak a zenék, és elégedetten mentek haza az emberek. Hamarosan olvashattok egy villáminterjút az együttessel, a közelgő pesti koncertjükkel és a somorjai lemezbemutatóval kapcsolatban.

 

///

 

A világ legmagasabb partyja!


 

Paul Oakenfold, a DJ, aki már az elsők közt mixelt, neve ismert világszerte. Node DJ karrierjét szerette volna még magasabbra vinni, ezért fejébe vette, hogy világrekordot állít fel, és 5000 méter magasan zenél a Himaláján, a Mount Everest alaptáborában.

A rekord sikerült, a mi időnk szerint kedd este 8 órakor Paul leküldte DJ-szettjét az eddigi legextrémebb körülmények között. A rekordról készült videót megnézheted itt, Paul Oakenfold Facebook-oldalán. Havv e eer!

 

 

 

 

///

 

Új neveket jelentettek be a héten 2017-es trencséni Pohoda fesztiválra


 

Nos, azt tudjuk, hogy Szlovákia legkirályabb modern zenei és mindenféle kultúrigényt kielégítő fesztiválja a Pohoda, és képesek minden évben leejteni az állakat olyan fellépők neveivel, akiket amúgy itt a közelben esélyed sincs látni és hallani máskor.

A héten avizálták, hogy jön a London Electricity egy LIVE bandes és egy DJ-szettes fellépéssel.

Az idei felhozatalból pár fellépő neve (ami kék, arra nyomj rá és hallgasd meg):

M.I.A. , Boys Noize, Squarepusher, Beardyman, Dillon, Acid Arab, Machinedrum, Future islands 

 

 

///

 

Rave zene a tüntetésen


 

Szerda este kábé 70 000 ember tüntetett a Hősök terén délutántól estig, majd az esemény az Oktogonon folytatódott, ahol éjjelre még jó pár száz fiatal tüntető maradt, akik techno zenére nyomták. A zene ritmusára kiabáltak üzeneteket a jelenlegi kormánynak. Ilyen tüntetést még nem nagyon lehetett látni, készült is róla pár videó, megtekintheted itt.

 

///

 

Linkin Park + Pusha-T + Stormzy  »»» ???


 

A Linkin Park készülő hetedik, a One More Light c. albumára már csinált egy számot Kiiarával, de tovább gazdagítják a repertoárt, a Good Goodbye számukban, ami szintén az albumon hallható majd, Pusha T és Stormzy reppje hallható. Mindenképp egy különös kooperáció, hallgassátok meg!

 

///

Kellemes Húsvéti ünnepeket!

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább