Árulkodó kezek

 

Bőrünket nem csupán a téli hideg, szeles időben kell védenünk. Ugyanolyan alapos ápolásra van szükség akkor is, amikor már megjelennek az első napsugarak. S ilyenkor sem csak az arcbőrünkre kell gondolnunk.

Különös odafigyelést igényel kezünk is.

Az ápolt kézfej nagyon fontos. Gondoljunk csak bele, bárhová megyünk, kezeink szabadon vannak, láthatóak a nagyvilág számára. Így kezünk sok mindent elárul rólunk.

Én magam az évszakoktól függetlenül, állandóan kézszárazsággal küzdök, ami nemcsak kellemetlen érzéssel jár, de nem is igazán szép látvány. Sok jó tanácsot kaptam már a családomtól, barátaimtól. Mindenki megesküdött egy általa ismert módszer hatékonyságára. Bevallom, nem próbáltam ki mindet, csakis azokba vágtam bele, amelyek nem igényelnek sok időt. 🙂

Végül arra jöttem rá, hogy a legelcsépeltebb, legegyszerűbb megoldások a leghatékonyabbak.

Ezeket hallván a legtöbben csak legyintünk egyet, mondván, ezt mindenki tudja. Ennek ellenére mégsem tartjuk be őket, s még csodálkozunk is, ha kiszárad a kezünk, s ápolatlannak tűnik. Nézzünk hát néhány egyszerű praktikát, amivel megóvhatjuk kezünk szépségét!

 

Az első és legfontosabb lépés, hogy kézmosás után kenjünk be kezünket arra alkalmas krémmel.

A víz ugyanis szárítja bőrünket, ami ennek következtében hidratálásra szorul. Esténként, ha már tudjuk, nem nyúlunk semmihez, kényeztessük kezünket egy üdítő olajpakolással, mely bársonyossá varázsolja bőrünket! A védőkesztyű használatának is nagy szerepe van az ápolt kézfejek tekintetében, hiszen

a kerti munkák és a vegyszerek is megviselik bőrünket.

Nyáron ne feledkezzünk meg a kezünkről sem, kerüljön arra is mindig elegendő napozókrém! Paraffinos kezelés – ehhez a legjobb, ha manikűröshöz fordulunk, így nekünk csak relaxálnunk kell, míg bőrünk megszépül. 🙂 Kezelés után a kézbőr hidratálódik, kisimul, bársonyos tapintású lesz.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább