Csinálj zenét könnyedén az Abletonnal!

A zenegyártó szoftverek már negyven éve jelen vannak, lehetőségeik széles skálájának köszönhetően tudunk komponálni, feljátszani, olyan egyedi hangokat gyártani, amit eddig még nem tudott senki. A kezelés megtanulása eddig sosem volt könnyű, de most az Ableton cég kifejlesztett egy interaktív weboldalt, ahol nem csak a szoftver kezelése, de a zenetanulás is egyszerűbbé válik.

Az interaktív weboldal címe Learning Music. Itt alaposan megismerkedhetsz a zeneszerkesztés alapjaival, és betekintést nyerhetsz a popzene különféle ágazataiba is. Kész zenékkel csinálhatunk, amit akarunk, átírhatjuk, adhatunk hozzá, vehetünk el néhány hangot. A zenekészlet tartalmaz olyan ismert popzenéket is, mint a Daft Punk – Around The World, vagy a Queen – We Will Rock You.

A lejátszó doboz segítségével különféle dobokat, basszusokat, akkordokat és melódiákat kombinálhatsz. Rendkívül szórakoztató.

A játékos weboldal alaposan megmagyarázza az egyes hangszereket, mint például az elektronikus zene alapjául szolgáló Kick, azaz a lábdob. Ennek szinte minden verziója kipróbálható.

Bármi, ami tetszik, vagy amivel szeretnél a nagy szerkesztőben továbbdolgozni, simán exportálható és máris használható.

Ha szeretnéd látni, mit lehet az Ableton-nal tíz perc alatt kreálni, nézd meg Bwana videóját, az Against The Clock c. műsorból, ahol egy egy ismert előadó tíz percet kap, hogy a semmiből zenét csináljon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább