Nagyszabású lemezbörze Dunaszerdahelyen! (Villáminterjúk)

Dunaszerdahelyen már tartanak egy ideje kisebb börzéket, ahol a minőségi zene kedvelői csereberélik, eladják és veszik a lemezeket. Most pénteken összefognak a bakelitkorong életben tartói, és az Európa Rest & Bar-ban az esti Jazz Klub koncertjei előtt tartanak egy lemezvásárt.

Megvan lemezen:

Vida Igor gyűjteménye

Ollé Lajos kedvence!

Vida Igor, Ollé Lajos és David Zo Senca neve ismert lehet már a magazinunkban megjelent lemezes cikkekből.

Mindhárman a lemez masszív gyűjtői, kollekciójukban megtalálható a zenei stílus szinte minden ága.

Fotó: Facebook

Ekkora gyűjteményben már egy-egy példányból akad több darab, vagy csak simán tovább szeretnék adni, ezeket hozzák magukkal a börzére. Az egész lényege, hogy életben tartsák a lemezt, hogy azok, akik csak most vásárolták meg életük első lemezjátszóját, megtalálják kedvencüket a 70-es, 80-as, 90-es vagy a 2000-es évekből.

A szervezők mellé még társul két másik lemezárus is, DJ Gala és Czanik Ferenc személyében. DJ Gala drum & bass- és techno-, míg Czanik Feri classic rock- és pop-rock-lemezeket hoz.

Megkérdeztem a három főszervezőt, mire számíthatnak pénteken a börzére látogatók:

Vida Igor (Jazz klub, lemezgyűjtő)

Fotó: Ugróczky István

Egy ideje részt veszel különféle lemezbörzéken a környező városokban. Milyen lemezeket keresnek elsősorban a látogatók?

Változó, hogy mit keresnek. A régi sikerlemezeknek nagy a keletje. Legyen az rock, funk, disco vagy popzene. Vannak olyanok, akik igazi ínyencek és ritkaságok után kutatnak. De ők kevesen vannak. Nehéz kiszámítani, hogy melyik börzére mit vigyen az ember. Úgyis azt keresik, amit pont otthon hagytam. Elvégre nem cipelhetem magammal az összes eladó albumot.

Dunaszerdahelyen mik a tapasztalataid?

Dunaszerdahelyen volt már pár közös próbálkozásunk, de számottevő érdeklődést nem tapasztaltunk. Ugyanez a helyzet Ollé Lajos barátom rendszeres szerdánkénti börzéivel is. Úgy látszik, ide még nem gyűrűzött be a vinyl-láz. De nem kizárólag üzleti céllal börzézünk. Sokkal inkább szeretnénk egy lemezbarát közösséget kialakítani.

Milyen stílusú lemezeket hozol magaddal?

Mivel sejtem, hogy a többiek milyen portékával jönnek, igyekszem olyasmivel készülni, amit ők nem hoznak. Így leginkább rock- és jazzlemezeket viszek. De lesz pár más stílus is. Mindenesetre 150 lemeznél többet nem fogok cipelni.

Ollé Lajos (DJ, gyűjtő)

Fotó: Jojo Samek

Miért határoztatok így hárman, hogy közös erővel csináltok Dunaszerdahelyen egy nagyobb lemezbörzét?

Tavaly óta vagyok tagja egy lemezbörze-szervező csapatnak, és most a pénteki Jazz Klub apropóján, melyet Igor szervez Daviddal, mi is betársultunk.

Szinte heti rendszerességgel szervezel lemezbörzét a Fő utcán, Dunaszerdahelyen, mik a tapasztalataid?

Tavaly úgy határoztam, hogy a szerda délutánjaimat feláldozom  a DJ-knek, a lemezek és főleg a jó zene kedvelőinek. Mivel ez az első ilyen jellegű tevékenység a városban, remélem, hogy idővel akár mindennapi nyitva tartásra is sor kerülhet.

Milyen lemezeket hozol a pénteki börzére?

Több mint 800 maxi single-t és LP-t hozok a börzére, ami majdnem minden zenei stílust tartalmaz (soul, funk, reggae, ska, rock’n’roll, disco, classic rock, latin zene, a 60-as évek zenéi).

David Zo Senca (rapper, DJ, gyűjtő)

Fotó: Patrik Labant

Te mint híres lemezgyűjtő, DJ, mikor kezdtél foglalkozni lemezárusítással?

Eladni, cserélgetni, vásárolni a lemezt – ez az, ami a legjobban érdekel. Talán azért is szeretem annyira, mert magam is lemezt hallgatok otthon, és sokszor árulok olyat, amiből egy másik példány is van nekem. Én is járok börzékre, nagyon érdekel, ki mit kínál, vagy milyen cserébe hajlandó belemenni. Jó érzés megismerni mások zenei ízlését.

Hol mindenhol vettél már részt lemezbörzén Szlovákiában?

Nem csinálom egyedül, többen vagyunk. A szélrózsa minden irányában jártunk már, és utaztattuk a lemezeket

Milyen lemezek lesznek majd a Te kínálatodban?

Az én standomnál szintén megtalálhatóak majd különféle zsánerek, mint pop-rock, jazz, lesz sok boogie, funky, soul, rap, melyekről tudok egyet, s mást, és nagyon szívesen el is mesélem az érdeklődőknek. Már nagyon várom a pénteket!

[td_smart_list_end]


A börze este 17:00 órától 20:00 óráig tart. Az esemény itt található.

Kellemes böngészést, a lemez nagyon jó dolog!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább