Dunaszerdahelyi feeling

Dunaszerdahely a Csallóköz szíve, sokunk kedvenc lakhelye, ám megítélése megosztja a közvéleményt. A tősgyökeres dunaszerdahelyiek száma a környező falvak fejlődésével csak fogyott, és nagyban keveredett az úgynevezett betelepült, 30–40 éve ideköltözött lakosokkal.

Írásommal talán vállalkoztam a lehetetlenre pro és kontra, és bár távol álljék tőlem a kritika, néhány dologra, amit az elmúlt 30 év városvezetése elmulasztott, mégiscsak szeretnék rámutatni.

Nyilván városunk fejlődött is, hiszen azon kívül, hogy a rendszer elvett tőlünk egy cukorgyárat, vágóhidat, ZHZ-t (Západoslovenské hydinárske závody), Slovlikot, Prefát, és még sorolhatnám,

ami rengeteg munkahelyet biztosított a csallóközi embernek, lett Tescónk, Billánk, Kauflandunk, Lidlink és más. Igen, rengeteg világcég is városunkba költözött, és nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy szinte új városrészek alakultak ki az építőipar fellendülése következtében, sőt lesz egy új futballstadionunk is.

Maradjunk magánál a belvárosnál, ahol nem sok változást lehet észrevenni az évek múlásával.

Nincs megoldva a belvárosi közlekedés, ami hétköznapokon szinte kaotikus, rendezetlenek a zöldövezeteink, iskolaudvaraink, arról már nem is beszélve, hogy

nincs egy park, ahol néha a kismama vagy a csendre vágyó ember eltölthet egy-két órát távol, a város zajától.

Nincs a városnak ilyen területe?

Vegyetek…

Hétvégente az idelátogató, aki szombat vagy vasárnap délután végigsétál a főutcán, talál egy teljesen kihalt várost, mert emberrel bizony alig találkozik. Nincs egy belvárosi vendéglő, ahonnan cigánymuzsika szűrődne ki, a kávéházak teraszai üresek, a szórakozni vágyók lehetőségei korlátozottak.

Az éjszakai élet lefojtva, meghatározva mettől meddig,

és szinte csak pár lehetőség közül választhat a turista vagy aki itt szeretne szórakozni. Fiataljaink más városokban keresik a lehetőségeket, amelyeket itt nem találnak meg. A város által kezdeményezett rendezvények drágák, és

nem az a cél, hogy egy viszonylag olcsó, jó bulit rendezzünk,

hanem hogy minél nagyobb profitot könyvelhessünk el. Dunaszerdahely választópolgárai sokrétűek és különböző gondolkodásmóddal bírnak, viszont a pártérdek és anyagi javak helyett a város érdekeit kellene szem előtt tartani.

2018-ban pedig helyhatósági választások lesznek.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább