Győztesek, avagy Hala Madrid?

Újra ünnepelt a futballvilág, és vele együtt a fociszerető nagyérdemű. Lejátszották a Bajnokok Ligája döntő mérkőzését, ahova idén teljesen megérdemelten a Real Madrid és a Juventus jutott.

Szurkolók, szakemberek körében sokan megkérdőjelezték, vajon jogosan játszotta-e ez a két csapat a döntőt, hiszen játékvezetői tévedések sora tarkította a sorozatot.

Szerintem teljesen jogosan.

Írásomban nem is szakmai dolgokkal szeretnék foglalkozni, hanem inkább olyan megnyilvánulásokkal, ami élcsapatokra, győztesekre és vesztesekre egyaránt jellemző. A futball annyira felgyorsult, hogy napjaink minőséginek nevezett mérkőzésein

számtalan sportszerűtlen viselkedés, szimulálás, színészkedés fordul elő, ami alól (főként) a La liga és az Serie A sem kivétel.

                                                                                                Fotók: Gocoň Peter

Sokan videobíróért kiáltanak, valljuk be, néha teljesen jogosan.

A futballtörténelemben voltak játékosok, és itt említhetném a Milan Baresijét, a Manchester United Ryan Giggsét, a Barca Puyolját, a Bayern Philipp Lahmját és még sorolhatnám, akik tudásukon kívül sportszerűségükkel is példát mutattak.

Ramos és Christiano CR7…

Főként ez az a két játékos, akik fenomenális játéktudásukon kívül, színi előadásukkal is kitűnnek a Real Madridból. Mourinho keze alatt szinte az egész Real átvette ezt a stílust, amit Ancelotti sem tudott teljesen tisztára mosni, s talán Zizu sem fog tudni. Minden elismerésem a győztesé, és emelem kalapom a vesztes csapat előtt, akik alázattal viselték a vereséget. Fordítva ez nem biztos, hogy ment volna.

Gianluigi Buffon. Számomra minden idők nagyjai közt voltál, maradsz és leszel…

Sajnálom, hogy nem sikerült!

U.I.: A Real Madrid a Bajnokok Ligája serlegének jogos tulajdonosa. (tessék vigyázni, le ne essen a buszról) 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább