Ria, ria, Hungária!

A világbajnoki selejtező előtt, amit a magyar válogatott Andorra nemzeti tizenegyével játszik majd pénteken, Storck mester gondolt egyet, és hétfőn játszott egy barátságos mérkőzést az oroszok ellen.

A csapatba olyan fiatal játékosok kaptak lehetőséget, akik pár év múlva szinte biztos, hogy a nemzeti kezdőben fognak helyet kapni.

A mérkőzésre menet az embernek olyan érzése támadt, mintha valami gyermeknapi programra vett volna belépőt,

mert az ország minden tájáról érkeztek fiatalok a mérkőzésre. Meg is jegyeztük, hogy lassan beérik Kubatov családbarát programja, hiszen a vehemensebb szurkolóknak meg kell gondolniuk, hogy káromkodnak-e egy szaftosat.

Személy szerint nem vártam nagy durranást a mérkőzéstől,

viszont Bern Storck vezetőedző fiatalítása az orosz válogatott ellen, akik 2018-ban vb-rendező ország lévén szintén csapatot épít, szimpatikusnak tűnt.

Magáról a mérkőzésről írhatnánk, hogy Dzsudzsák Balázst lefutotta a hátvéd, vagy Smolov góljánál Kádár hogyan ment földre, és kapott kötényt Márkvárt Dávid, esetleg a szerencsétlen öngólról, de minek?! A 0:3-as eredmény ellenére a magyar válogatott nem játszott alárendelt szerepet, mutatja ezt a 64:36 százalékos labdatartás, és volt néhány kecsegtető megmozdulás is. Nem beszélve arról, hogy az ilyen mérkőzések kellenek a fiatal beépíthető játékosoknak, mert azért nem volt egy sörmeccs, amit a 10:19-es elkövetett szabálytalanság is bizonyít.

Ahhoz, hogy a magyar futball fejlődjön, hosszú és rögös út vezet,

amit a német stáb maximálisan felismert, vele együtt a szurkolótábor, mert a mérkőzés végén himnusszal és tapssal köszönte meg a látottakat.

Megjegyezném, hogy Bern Storck és Andy Möller teljes mivoltukban alávetik magukat a csapatépítésnek, talán valahol az eredmény rovására,

és nem a saját karrierjüket tartva szem előtt építik a magyar futballt,

s ez mindenképp profizmusukat bizonyítja. Ajánlanám a legjobb szurkolótáborral rendelkező DAC focicsapat vezetőedzői számára is ezt a hitvallást.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megemlítsem.

Magyarország nemzeti tizenegye június 9-én, azaz pénteken játszik Andorra ellen világbajnoki selejtezőt, amit a dunaszerdahelyi Habos Napokon szurkolhatunk végig.

A sörivók igényeiről a szervezők, a fergeteges hangulatról a szurkolók, a győzelemről pedig Magyarország válogatottja gondoskodik.

Hajrá hab, hajrá Magyarország!

 

Fotó: Somogyi Tibor

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább