Hazajöttünk Gombaszögről (beszámoló)

A szlovákiai magyar diákok legnagyobb fesztiválja, a Gombaszögi Nyári Tábor vasárnap véget ért, mi pedig szépen lassan haza szállingóztunk. Amiként gyűrtük a 320 kilométeres utat, alig vártuk, hogy otthon legyünk, de már most visszavágyunk. A heti koncertekről és programokról minden nap írtam egy beszámolót, a pénteki és szombati napról most foglalnám össze a zenés emlékeket.

Péntekre a tábor szervezői egy elég erős koncerttornádóval várták a táborozókat a színpadok elé. A táborban megjelentek a kőkemény rockerek, akik közt volt 18, de akár 60 éves is. Csak úgy özönlöttek be a kapun, különlegesen vegyes és óriás közönséget generálva a Tankcsapdának. Lángolt az emelvény, a zene úgy szólt, mintha a hangfalakat direkt a Tankcsapdának gyártották volna. Wow. Eszméletlen volt a koncert, melyet a somorjai barátok által formált zenekar, a Renton and the Error Jam előzött meg.

Olvass többet a zenekarról, és az első albumról egy korábbi cikkemben.

Rentonék előtt pedig a Aurevoir zenekar kezdte a hangos rockzenét a nagyszínpadon. A kocsmai kisszínpadon a Korai Öröm együttes Korai Acoustic néven nyomott egy emlékezetes koncertet, de a pénteki pálmát a táborlakók nagy százaléka szerint a folkszínpadon fellépő Parno Graszt vitte. A hangszeres cigányzene brutál mélyre mászik a fülekbe, voltak csapatok, akik hajnalig énekeltek Parno Graszt dalokat a tábor különböző pontjain. A Durvacrew színpadán péntek este az elektronikus zenék metálja, a Drum & Bass szólt kora estétől reggelig, az emberek még akkor sem tértek vissza a sátraikba, mikor már bepakoltuk a lemezjátszókat.

Szombat este volt a tábor fináléja minden színpadon. A Useme zenekar a kisszínpadon, a Dobroda a folkszínpadon, a Jóvilágvan és a Quimby a nagyszínpadon, a Bless-k, Wazzovski, a Gustawson, a Mowonic által melegített Durvacrew színpadon pedig a PLUSplus és Denes Toth. A párkányi Jóvilágvan a tábor zenekara, őket mindenki szereti.

A Jóvilágvan zenekarról és az új albumról tudj meg többet az alábbi cikkben.

Egy csodás zenészekből álló csapat, akik szívvel-lélekkel hozzájárulnak minden évben a tábor megalakulásához, a zenekar frontembere, Bokor Réka oroszlánszerepet vállalva az elsők közt érkezik, és az utolsóként hagyja el Szilicét, a helyszínt, ami otthont adott ennek a csodálatos fesztiválnak.

Zeneileg brutálisan nagy feltöltődés volt ez, azt hiszem mindenkinek. A tábor számos színpadján láthattunk és hallhattunk kedvenceket, újakat és régi előadókat, a Durvacrew színpad harmincnégy zenei fellépője szintén elégedetten hagyta el a porondot, mindig volt újra éhes közönség, mindíg működött minden, úgyhogy méltán zárhatjuk sikeresként az idei tábort.

Találkozunk jövőre!

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább