Visszajelzés

Többször hallottam az ismerőseimtől, barátaimtól, hogy csak az önbizalomhiányos embereknek van szükségük pozitív visszajelzésekre másoktól, a magabiztos, erős karakterű személyek ennek nem érzik hiányát.

Szerintem ez egy tévhit. Enélkül ugyanis elhidegülnek az emberi kapcsolatok, megszakadnak a barátságok, az egykor egymáshoz közelállók eltávolodnak egymástól.

Az írás megjelent a Klikkout 2017/8. számában.

Kiveszendőben vannak olyan fogalmak az emberek tudatából, mint az odafigyelés, a megbecsülés, az embertársi szeretet, mások eredményeinek elismerése, és még sorolhatnánk. Igenis szükségünk van a visszajelzésekre!

Amikor megdicsérjük a hentest, hogy szép húst adott el, vagy a fodrászt a jó frizuráért, de említhetnénk a szomszédasszonyt, aki pár hét alatt 10 kilót fogyott, esetleg munkatársunk kreativitását, tudását.

Elengedhetetlen, hogy a hozzátartozóink felé is kinyilvánítsuk pozitív visszajelzéseinket. Gyermekeink, szüleink, testvéreink irányába.

Óriási értéke lehet egy ölelésnek vagy a szeretlek szó kimondásának. 

 

Sajnos sokan szégyellik vagy hanyagolják ezt megtenni, és észre sem veszik, hogy partnerük, környezetük igényelné ezt az egyszerűnek nevezhető gesztust. Ő nem olyan! – mondják az érintettek.

Fotók: Pixabay

Tegyünk róla, és segítsünk azoknak, akiknek a lelkiviláguk sérült, nehezen nyitnak az embertársaik felé. 

 

Tegyük meg mi magunk az első lépést.

Az emberi kapcsolatoknak az alapja a jóindulat, tehát ne hanyagoljuk a visszajelzéseket, legyen az illető közeli vagy távoli számunkra.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább