A dunaszerdahelyi kórház

A napokban ismét nagy port kavart egy orvosi tévedés, amely a dunaszerdahelyi kórházban történt. Mindezt egy elkeseredett anya Facebook-oldalán olvashattuk.

Kisfiának négy különböző orvos csinált ultrahangos vizsgálatot, és nem diagnosztizálták nála a vakbélgyulladást. Mire a CT-vizsgálatra sor került, amely kimutatta a helyes diagnózist, a heveny gyulladás elfakadt és elfertőződött, a gyermek óriási fájdalmakat élt át, és csak a Teremtőnek köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

Nem szeretnék frázisokat írni, védeni sem a védhetetlent, ám annyit hozzátennék: igenis, nem kellene általánosítanunk. 

 

Fotók: Pixabay

Annak ellenére, hogy rengeteg rossz tapasztalat halmozódott fel az évek során a kórházunkkal kapcsolatban, amelyekről hallani lehetett, én biztos vagyok abban, hogy rengeteg jól végződő eset is van, amelyekről azonban kevesebb szó esik.

Néha már-már megmosolyogtató, hogy mindenki Pozsonyról áradozik, és talán még egy sima megfázással is a Cyrill-Metódban kezeltetnék magukat. A kereseti lehetőségek ott biztosan jobbak, és sokan azt feltételezik, hogy a szakemberállomány is képzettebb, de mi lenne, ha minden doktor a fővárosban rendelne, vagy esetleg külföldre menne?

Minden hivatásnak, szakmának megvannak a maga hibalehetőségei.

 

Felelősségteljesen le merem írni, hogy kórházunkban igenis vannak nagyon jó szakemberek, akik életeket mentenek, gyógyítanak, és nap mint nap küzdenek az egészségügyet sújtó nehézségekkel.

Sokunknak van személyes tapasztalata, így nekem is. Évekkel ezelőtt egy meggondolatlan balesetből kifolyólag először az életemet, aztán a bal kezemet mentették meg a dunaszerdahelyi kórház sebészeti osztályán. Megjegyzem, ezt is egy orvosi műhiba előzte meg, amit a balesetin vétettek.

Igen, van némi igazság a szkeptikusok felvetéseiben, de van egy régi mondás: a kivétel erősíti a szabályt…

 

U.I.: mialatt megírtam ezt a cikket kétszer hallottam szirénázva menni a rohammentőt, és nem Pozsonyból, hanem a dunaszerdahelyi kórházból indultak újra életet menteni. 

U.I.2: utánanéztem, egy vakbélgyulladás (appendicitis) diagnosztizálása nem is olyan egyszerű feladat. Műteni egyszerűbb…    

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább