Szent a béke!

Csütörtökön újabb világbajnoki selejtezőt játszott a magyar labdarúgó válogatott Lettország ellen, és mivel továbbjutási esélyünk már nincs, a meccsek tétje csak annyi, hogy megmarad-e a szurkolók és a nemzeti tizenegy közötti szoros kapocs.

Az Andorra elleni fiaskó után talán mindenki visszafogottabban várta az elkövetkező két világbajnoki selejtezőt. A gyönyörű Groupama Arénát 20 ezer ember töltötte meg csütörtök este, és a szurkolók csodálatos hangulatot varázsoltak már a mérkőzés előtt. A kezdésre egy apró üzenet is kifeszítésre került a B közép jóvoltából:

A címeres mez szent, küzdj érte mindig!

 

Ezzel a hűséges magyar drukker azt akarta üzenni, ki lehet kapni, de hadd a szíved a pályán, utalva ezzel Andorrára.

A magas színvonalúnak nem nevezhető mérkőzésen nagyon jól kezdtünk, és a széleken vezetett támadásoknak meg is lett az eredménye. Két rögzített szituációból a 6. percben Kádár, a 26. percben pedig Szalai fejesével már 2:0-ra vezetett a magyar válogatott.

Ha megnézzük a mérkőzés statisztikáját, teljesen kitűnik, hogy a magyarok mekkora fölényben játszottak.

U.I.: A pár sárvári kemény fiúnak, akik mögöttem szurkolták végig a meccset, leírnám a magyar himnusz egyik sorát:

„Bal sors, akit régen tép,

Hozz rá víg esztendőt”

…tehát nem bal sors „ami” régen tép!!! Tessék már himnuszunkat megfelelően énekelni, mert a Felvidéken tudják.

Viszont a 40. percben megnehezítettük saját dolgunkat, egy rövid hazaadást követően szépített az ellenfél.

A másik félidő ott kezdődött, ahol az első befejeződött, de voltak játékosok, akiken a fáradtság jelei mutatkoztak, amit Bern Storck vezetőedző cserékkel kompenzált.

Az ellenfél, soraiban a DAC-ot is megjárt Sabalával, inkább kemény játékával hívta fel magára a figyelmet és erőtlen ellentámadásaival, amit a néha körülményeskedő védelmünk akadályozott meg.

A 68. percben Dzsudzsák Balázs koronázta meg jó teljesítményét egy ravaszul elvégzett szabadrúgással, ezzel teljesen térdre kényszerítve Lettországot.

U.I.2: Ha a válogatottunkba beáll egy fradista (Lovrencsics), akkor nem hozom a klubbéli gyűlöletet magammal, mert Te mondjuk a Dózsának szurkolsz.

Vége: 3:1. Magyarország győzött!

Ami számomra megható és örömteli volt, hogy zengett a stadion: Szép volt fiúk, szép volt fiúk…, gyertek ide, gyertek ide!

Akik még pár hete le akarták vetetni Balázsékkal a válogatott mezt mérkőzés után, ma már megbocsájtottak, és szent a béke. Hajrá magyarok, hajrá DAC!

 

Címlapfotó: csakfoci.hu

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább