Diagonálne, vertikálne a horizontálne?! (kommentár)

Ahhoz, hogy ne komplikálja továbbjutási esélyeit a világbajnoki selejtezőkből Szlovákia labdarúgó-válogatottja, nem szabadott volna kikapnia csütörtökön a  Skócia nemzeti tizenegyétől. 

Nyitókép: Lelkes Ernő

Sajnos, nem így történt. Kozák edző felállításában nagyon is észrevehető volt a mérkőzés fontossága, és egy masszív, tapasztalt csapatot küldött pályára, talonba hagyva azokat a cserelehetőségeket, amiket ha kell, meg lehet húzni a mérkőzés folyamán.

Számításai nem is álltak messze a valóságtól, mivel a skótok az első pillanattól kezdve lerohanták a szlovákokat.

 

A labdatartáson, kis területen megjátszott labdákból indított szórványos ellentámadások a 23. percig jó taktikának minősültek, mert magabiztos labdatartással törték meg a skótok kezdeti lendületét. A 23. percben aztán villant a másik sárga (megjegyzem, az elsőt picit erősnek gondoltam), és egy meghatározó játékos a kiállítás sorsára jutott.

Pontosan az a Róbert Mak lépett elő főszereplőként ezen a mérkőzésen, aki Nagyszombatban szinte maga megverte a skótokat.

 

Teljesen jogosan mutatta fel neki a játékvezető a sportszerűtlen játékáért (filmezett a 16-on belül, 11-est színlelve) a második sárgát, amivel Róbert talán a világbajnoki szereplést is elfilmezte. Annak a játékosnak, akinek már adott egy sárga lapot a játékvezető, jobban meg kell gondolnia, mit cselekszik a futballpályán. Lásd Nagyszombat–DAC!

A tíz emberrel hősiesen küzdő szlovákok a 89. percig bírták a nyomást, amikor egy jobb oldalról beívelt labdába Martin Škrtel szerencsétlenül ért, és a saját hálójában kötött ki. 

 

Összegezve: a skót válogatott több helyzetet dolgozott ki és rúgott 2 óriási kapufát, viszont az ördögien védő Dúbravka kapuját nem tudták bevenni.

Véleményem szerint Mak taktikai hibája nagymértékben rányomta bélyegét a mérkőzés egészére, viszont a mérkőzés végén a nagyon csalódott szövetség kapitány, Ján Kozák azt mondta: „Sme profesionáli…” –  és azt szokták mondani, jó csapatnak szerencséje is van.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább