PROGRAMOK: Mutatjuk, hol lazíthatsz zenével a hétvégén!

Október közepe van, csak úgy szalad az idő, de ennek a gyors szaladásnak a pozitív eredménye, hogy végre itt a hétvége, itt a fizetés is, mi meg mehetünk bulizni, koccintani, önfeledten táncolgatni, majd audiovizuális élményekkel felpumpálva és új energiára szert téve kezdhetjük a következő munkahetet. A ma esti kispinteki kezdéstől egészen vasárnap reggelig válogattam programokat. (Címlapfotó: Ghymes)

Csütörtök:


Simon-Júda vásár /Párkány

Ma kezdődik a már négyszázhetvenegyedik alkalommal megrendezett hagyományosSimon-Júda napi vásár Párkányban. Az október közepi háromnapos vásár rendkívül nagy vonzerővel rendelkezik, ugyanis mindenki erről beszél nálunk is.

Eszméletlenül finom (és biztos ennyire drága) ételek, borok mellé király koncerteket rendeltek a szervezők, lesz ott blues-rock a Ser On Stone-tól, beat rock a Trapézzal, vonós zenekar, mint a Little Symphony, vagy éppen swing a Golddies zenekarral.

Fellép továbbá a Nádszegi Fúvószenekar, majd igazi country-zenével tehetjük még effektívebbé a vásárban frissen beszerzett cowboy-kalapot a Weekend együttessel, de a vásár péntekjének és szombatjának csúcspontjai a Ghymes és a Budapest Bár.

A legendás Ghymes:

A feelinges Budapest Bár:

///

Renton And The Error Jam koncert / Pozsony

A somorjai rock banda ma este zúz egyet a Randal klubban, Pozsonyban. A REM Phase album kerül bemutatásra a pozsonyi közönségnek.

Az albumról és a bandáról olvashatsz többet egy régebbi cikkemben.

 

A lemezbemutató koncertet megelőzi még több kisebb konci is, olyan együttesek melegítik fél nyolctól a színpadot és a közönséget, mint a ZOO – ZOZOO, a Svieca vo vetre, a Slina, majd 21:45-től jönnek Rentonék. Ha Pozsonyban jársz, menj és tedd fel a kezedet a hazaiaknak!

A koncert előtt hallgasd meg az S.O.S című számukat!

///

Péntek:


STING koncert, Budapest

Újra Budapestre látogat a mester, a legenda, a selymes hangú libabőrokozó Gordon Sumner, alias Sting!

Ilyen eseménynél nincs táv, nem számít a kétórás út oda és vissza, az odaúton meg lehet hallgatni Sting bármely albumát kétszer, visszafele meg, ha meg tudsz szólalni, úgyis a koncertélmenyekről fogsz beszélgetni.

Az eseményt itt találod.

Egy kis ízelítő az élő produkcióból:

///

Corvin Dalek / Pozsony

A magyar Corvin Dalek nevének mindenki számára ismerősnek kellene hangzania, ugyanis a fiatalember egy-két emlékezetes Speedes bulit már lezenélt nálunk.

Corvin jó mélyen beleszólt az elektronikus zene formálódásába mind Magyarországon, mind nálunk és mind a nagyvilágban. Iszonyatosan nagy energiával zenél, a számai mind arannyá változtak már az első lejátszásuk óta.

Most pénteken egy ötven perces autóútért és néhány eurós belépőért hallhatod a technómestert a pozsonyi Radosť klubban!

Az eseményt itt találod.

Corvin legismertebb zenéje:

Szombat:


Pál István Szalonna és bandája / Farnad

Szombaton este fél nyolctól kezdődik a farnadi kultúrházban a II. Nádas Batyubál, melyen fellép a Pál István Szalonna és bandája.

Pál István, akit Szalonnaként ismernek mindenfelé, egy Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész, aki társaival egy csodás hangulatú koncertet varázsol majd nekünk szombat este.

Egy kis ízelítő:

Kellemes hétvégét!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább