CINEMAX: Félistenek, ha visszatérnek…!

Ott kő kövön nem marad. Jo Nesbø Harry Hole-sorozatának legismertebb darabja került vászonra, de visszatér a bűnösöket leckéztető Jigsaw, illetve egy szó szoros értelmében vett félisten és zöld méregzsák cimborája is.

Az ajánlók megjelentek a Klikk Out 2017/10. számában.

Hóember

Két éve annak, hogy bejelentették, film készül Jo Nesbø Harry Hole-szériájának talán legismertebb krimijéből, majd az, hogy Michael Fassbender alakítja az öntörvényű, különutas nyomozót, és az is, hogy az a Thomas Alfredson rendezi, aki egyrészt már vászonra vitt egy kiváló kémregényt John Le Carrétól (Suszter, szabó, baka, kém), másrészt ő hozta tető alá az Engedj be! c. szuggesztív és érzékeny vámpírfilmet.

Amennyiben e két utóbbi nyomasztó hangulatát sikerül ötvözni az anyákat kiszemelő, és minden tett helyszínén egy hóembert építő krimiben, akkor az év egyik csúcsteljesítményének lehetünk tanúi, lenyűgöző történettel és pusztító végkimenetellel.

Vetítik kb. október 12-től.

Ha viszont a film előzetese tucatthrillerének atmoszférája tapad a filmre is, azt eléggé sajnálnám.

Jigsaw

2004-től 2010-ig egy sor kiváló kivégzési alternatívát tálalt számunkra a Fűrész-sorozat, legendássá tette az állkapocsrepesztést, a lábfűrészt és még sorolhatnánk. Történetvezetés, tartalom, fordulat, tanulság és üzenet szempontjából viszont csak az első tudott színvonalat is felmutatni.

A gyilkos Jigsaw figurája azonban csaknem ugyanolyan erős popkulturális ikonná vált, mint az pengeujjú Freddy Kruger, a hokimaszkos Jason Vorhees (Péntek 13) vagy a láncfűrészes Leatherface.

Mivel a későbbi részek már akkora izgalmat se váltottak ki a nézőből, mint egy káposztalepke, különösen meglepő, mégis mi a halálnak egy újabb. Púpnak a hátra?

Vetítik kb. október 26-tól.

Valószínűleg nem, és éppen ez teszi az egész projektet érdekfeszítővé. Persze az egész izgi előzetes mellett.

Thor: Ragnarök

Sokaknak nyilván már herótjuk van attól, hogy gyakorlatilag évente érkezik egy-egy folytatás a Vasember-Amerika kapitány-Thor trió valamelyikéről, illetve kombinációikról, nem is beszélve az újabb és újabb Marvel-hősök önálló filmjeiről, viszont eddig mindegyik egy picit más perspektívát vagy univerzumot kapott, és ez most különösen igaz lesz félistenünkre.

Thor ezúttal Hulkkal cimborál egy olyan road movie-ban, amiben szabad kezet kapott a cuki és kreatívan vicces független filmek egyik legtehetségesebb rendezője, az új-zélandi Taika Waititi, aki saját bevallása szerint kidomborítják Chris Hemsworth poénos oldalát, és lerombolnak minden sztereotípiát, ami eddig kialakult a szuperhősfilmekkel kapcsolatban.

Vetítik kb. november 2-től.

Hát, magabiztos vállalás, hajrá!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább