Mediawave Dunaszerdahelyen: Mongol torokének a klubban!

Pénteken kezdődik Komáromban a Monostori Erődben a 28. Mediawave összművészeti együttlét.  Már nem csak szimplán egy rendkívül színes programmal bíró fesztivál várja az odalátogatókat a műkedvelőktől a világzene rajongóin át a csak pihenésre vágyó szerelemes párokig. A Durvacrew polgári társulás szervezésében a Mediawave minden évben  megrendezésre kerül nálunk, Dunaszerdahelyen is.

Tegnap ismertettük a komáromi programokat, most lássuk, mi lesz nálunk, Dunaszerdahelyen.

Idén az NFG klub közreműködésével zajlik az együttlét kétnapos dunaszerdahelyi kiadása, melyen az idei filmverseny nyertes darabjai, animációi kerülnek szemlére, majd vár ránk egy nagy adag táncház, tangóharmonika és világzene!

 

A fesztivál posztere:

Április 27-én, pénteken a fesztivált a Csallóközi Néptáncegyüttes és a Pántlika zenekar egész estés táncháza nyitja. Este hattól nyolcig táncház gyermekek részére, nyolctól, ameddig csak a lábak bírják, táncház felnőtteknek. A táncoktatók: Écsi Nóra és Oláh Attila.

Április 28-án, szombaton már déltől megtekinthetőek a díjnyertes filmek a klub filmvásznán, majd azokat este nyolctól a Tolouse-i harmonikamester, Florian Demonsant Vagabond koncertje váltja fel. 

Az egyszemélyes harmonikakoncert után egy igazi különlegesség következik, ami nem más, mint a DzsinnKalaDzsi zenekar fúziós világzenéje. A magyar, orosz és mongol tagokból álló zenekar hangszereikkel mutatja be a tájat, ahonnan származnak. A zenekar tagjai Qingele (Belső-Mongólia, Kína) – ének, torokének, tuvsúr, Zhenya Shubina (Szibéria, Oroszország) – ütőshangszerek, Tóth Csaba „Dzinn” – szitár, gitár, furulya, Kovács Gergő – gitár.

A Mediawave dunaszerdahelyi kiadása a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával jöhetett létre.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább