Péntektől csütörtökig: A hétre való programfüzet

Itt a május, a szerelem hónapja. Az év legszebb időszaka, mely csupán a jó időtől és az egyre hosszabb nappaloktól úgy feltölt minket, hogy sokkal szívesebben megyünk a természetbe, koncertekre, vagy bulikba. Azokból meg van rengeteg. A hétvégére és a következő hétre kiválasztottam pár kultúrprogramot, ahova érdemes ellátogatni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az általunk ajánlott eseményekre szóló belépőkről információkkal nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk. Az eseményekre mutató linkeken vagy a szervezők weboldalain adott esetben bővebb információt találnak.

Mivel a rovat péntektől csütörtökig hivatott ismertetni az eseményeket, kezdjük is az első nappal:

Péntek (máj. 4.)

ConnAction 13.

NFG klub, Dunaszerdahely

Klubszezon záró és szülinapi ConnAction party egyben.

A THE GROVE formáció most ünnepli fennállásának negyedik születésnapját. A dunaszerdahelyi srácok újfent egy erős élő drum and bass produkcióval készülnek. Az ünnepléshez vendégszereplők is csatlakoznak, Ausztriából az Emx & Dny páros, a hazai erősítés pedig a Greenland flotta: Gosh, Four20Stini, Pronk, Mow’N’Max és Gystore.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 21:00

Belépő: 3,50 euró


Koppány – Kedvenc dalaim

Mozi klub, Somorja

A Rómeó Vérzik frontembere, Kovács Koppány tartja második szólóestjét a somorjai Mozi Clubban.

Koppány:

Az este folyamán a saját dalaimon kívül felhangzanak fiatalságom meghatározó dalai, Bródytól a Tankcsapdáig, a népdaloktól a Rómeó Vérzikig. Igazi tábortűzi hangulat, tábortűz nélkül. Csak én, meg Ti, meg a gitárom!

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 20:00

Belépő: 5 euró


 Szombat (máj. 5.)

A hatalmi romlás virágai

NFG klub, Dunaszerdahely

Kálmán Norbert Feledy Botond, külpolitikai szakértővel beszélget

Mi lenne, ha te lennél a törzsfőnök? Tényleg minden jobb és szebb, ha van hatalmad? Mire jutott az elmúlt pár ezer év kísérletezése, királyság és demokrácia között?
Gyere beszélgetni arról, hogy milyen a hatalom (ideg)rendszerének valódi békaperspektívája, hogy mi a lehetőséged, feladatod, vagy éppen felelősséged a társadalmi alrendszerek üzemeltetésében és olajozásában!

Az eseményt itt találod.

Kezdés 20:00

A belépés ingyenes.


Margaret Island-koncert

RÉV – A Magyar Kultúra Háza

Egy felettébb érdekes koncert rekord érdeklődéssel (500+!)

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar a hazai könnyűzenei palettán. 2017 tavaszán, mindössze három éves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt. Szeptemberben ugyanitt szintén négyezres közönséggel zárták a fesztiválszezont.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 19:00

Papírjegyek elővételben kaphatók a RÉV-ben hétköznap 8:00 és 15:00 között.

Online jegyelővétel: https://tixa.hu/MARGARETISLAND_20180505_magyarkulturahaza


Omega Diatribe

Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

Roppant intenzív metál-show a Soul Hunterben!

Egy masszív estének nézünk elébe Dunaszerdahely rockklubjában, ahol fellép egy budapesti extrém groove-metál-banda, az Omega Diatribe, akik a harmadik lemezbemutató turnéjuk programját hozzák.

A híres csapatot a soproni progresszív/modern metálcsapat Plastic Ocean, a székesfehérvári progressive/sludge zenekar, a Stabbed, valamint az energikus győri, core elemekkel operáló Pass On Hope zenekar fogja kísérni.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 19:00

Belépő: 3 euró


Vasárnap (máj. 6.)

Vikkendhouse-mixsorozat

www.klikkout.sk

Vasárnap délben folytatódik a Vikkendhouse-mixsorozat, amely ismert hazai alkotók, kultúrában tevékenykedők, zenegyűjtők és rajongók ízlését és hangzásvilágát mutatja be egy-egy mixben. A 36. epizódban a tehetséges szlemmer, korábbi kollégánk, Varga Bianka személyét ismerhetjük meg közelebbről és hallgathatjuk meg aktuális kedvenc zenéit.

Az eddigi epizódok elérhetők az alábbi linken.


Hétfő (máj. 7.)

Ficture-lemezbemutató

NFG klub, Dunaszerdahely

A keddi ünnepre készülődve hétfő este két szuper élő performansz vár a klubban!

A budapesti/ berlini székhelyű producer és live act, Ficture legújabb kislemeze ‘Filled Spaces’ címmel, április 12-én jelent meg a sheffieldi Audiobulb Records-nál. Az EP tartalmazza J.Views ‘Don’t Pull Away’ című számának sajátos remixét, az 5 számon keresztül így kialakítva egy egységes zenei utazást.

Ficture volt a tavalyi „szezonkezdő” a klubban és a ‘Filled Spaces 2018 Tour’ egyik állomása az NFG lesz.

Ezen az estén tiszteletét teszi a Zoo And Aquarium zenekar is, akik 2 éve már megigézték a közönséget a Durva-ház udvarán, valamint hallhatók voltak a rwd.fm-en is.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 21:00

Belépő: 3 euró


Ráadás – Bródy János koncertje

Csaplár Benedek VMK, Dunaszerdahely

Bródy János legújabb lemezét mutatja be, mely a Ráadás címet kapta.

Hétfőn este 19.00 órakor lemezbemutató koncertet tart Bródy János, akit különleges összeállítású zenekar kísér.

A Kirschner Péter gitáros által vezetett csapat tagjai:

Roszik Hella, hegedű
Szabó Ádám, harmonika
Bakos Zita, zongora
Winterverber Csaba, basszusgitár
Prommer Patrik, dobok
Baka Rebeka, vokál.

Belépő: 22 és 19 euró


Kedd (máj. 8.)

Szer + Elem + Ez?

NFG klub, Dunaszerdahely

Egy este a szerelemmel versekben

A Szer + elem + ez? Bandor Éva és Olasz István, a Komáromi Jókai Színház művészeinek az előadása. A produkció a City Reboot polgári társulás égisze alatt jött létre.
Ez egy 55 perces verses összeállítás kortárs és klasszikus magyar költők verseiből jelenetekbe ágyazva. A központi témája a szerelem.

Az alkotópáros a szerelmes verseket úgy válogatta össze, hogy a gyermekkori szerelmi élményektől, a kamasz bizonytalanságokon keresztül eljutnak a felnőtt beteljesült és beteljesületlen vágyak ábrázolásáig, majd a párkapcsolati megnyugvás, ill. szakítás, újra egymásra találás, végül az öregkori egymáshoz ragaszkodás bemutatása zárja be a témakör ívét, mindezt humoros és drámai jelenetekbe ágyazva, néhol zenei betétekkel tarkítva.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 19:00

A belépés ingyenes.


Csütörtök (máj. 10.)

Pál Feri előadása

Csaplár Benedek VMK, Dunaszerdahely

Pál Feri „Fordulat: a változás kulcsa” című előadása Dunaszerdahelyen, a Nyitott Akadémia szervezésében.
Pál Feri üzenete:
„Egy kedves pszichológus ismerősömtől őrzök egy fontos mondatot. Ha valaki már huszonötödször mondta el neki, hogy mennyire szerencsétlen, és mennyire beleragadt egy helyzetbe, amiből nem tud kikeveredni, akkor is végighallgatta, majd azt kérdezte tőle: ‘Mondd csak, és ez jó neked?’ Ez egy nagyon egyszerű és fontos kérdés, mert általa ráláthatsz, hogy ezt a kört már tucatszor lefutottad, ezért érdemes lenne valamit kezdeni magaddal – nem a másikkal, nem a világgal! -, különben egy életen át toporoghatsz egy helyben.”
Az eseményt itt találod.

Kezdés: 19:00

Belépő: 9 euró

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább