Családi nap

A fasizmus elleni küzdelem napján, május 8-án családi napot szerveztek a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola udvarán, ahol különféle programokkal várták a diákokat és az érdeklődőket.

A reggeli borút pár óra múlva gyönyörű napos égbolt váltotta, és az iskolaudvar kezdett megtelni, ahol lovasíjász-bemutatóval indult a mandula.

Rőth Imre hagyományőrző ősmagyar viseletben mutatta be a honfoglaláskori harci ezközöket és felelevenítette őseink harcművészeti szokásait. Lóháton nyilazott, dárdát vetett, célba lőtt és beszélt a pozsonyi csata részleteiről.

Gyermekeink sajnos néha veszélyeknek vannak kitéve, erről Sklut Tibor önvédelmi oktató számolt be, majd elmagyarázta a „kobukrav” önvédelmi irányzat lényegét. Tibor szemléltette a legegyszerűbb fogásokat, és diákjai rögtönzött bemutatót tartottak. Nyár folyamán tartalmas önvédelmi tábort szervez, amelyen különféle programokat kínál a résztvevő gyermekeknek.

Ezután a városi rendőrség munkatársa, Csicsai Csaba kutyás bemutatójának tapsolhattak a kilátogatók.

Csaba 2 kutyája segítségével szemléltette a kutyaidomítás alapfogásait.

 

A résztvevők saját maguk is tapasztalhatták a kutyák gyorsaságát és erejét, amikor felhúzták a négylábúak idomítására használt edzőfelszerelést.

Ebéd előtt Oláh Attila és tanítványai tartottak néptáncbemutatót, melyen kicsik és nagyok egyszerre ropták, de volt motoros felvonulás, planetárium, kézműves-foglalkozás, jumping aerobic, kisállat-simogató, és egy csodálatos fotókiállítás, amelynek anyagát maga az iskola igazgatója, Nagy Árpi készítette barangolásai során.

A déli órákra elkészültek a finomabbnál finomabb ételek, amiről az iskola saját kezűleg gondoskodott. Volt gulyás, pecsenye, sültkolbász, valamint hot-dog is.

Sok apuka is kilátogatott a rendezvényre, akiknek a rendezők csapolt sörrel kedveskedtek. (ha én ezt előbb tudom) 🙂

Csak gratulálni tudok a szervezőknek, és azt szokták mondani, a jó bornak nem kell cégér, remélem jövőre is megszervezitek.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább