Péntektől csütörtökig: A gyermekprogramoktól Hasselhoffig!

Szabadtéri családi programok, alter rock, abszurd party, karaoke, jazz, folksuli, nagykoncertek és filmvetítések várnak az elkövetkezendő hét napban. Az események Dunaszerdahelyen, Somorján, Komáromban és Győrben zajlanak mától egészen jövő hét csütörtökig! 

Felhívjuk a figyelmet, hogy az általunk ajánlott eseményekre szóló belépőkről információkkal nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk. Az eseményekre mutató linkeken vagy a szervezők weboldalain adott esetben bővebb információt találnak.

Mivel a rovat péntektől csütörtökig hivatott ismertetni az eseményeket, kezdjük is az első nappal:

Péntek (máj. 11.)

Bozo-koncert

NFG klub, Dunaszerdahely

Igazi magyar alter zene a klubban!

A Bozo zenekar magját képező Szabó testvérpár 2006-ban kezdte a zenélést Balatonbogláron, Ducktape néven. 2007-ben leváltotta első dobosukat Teknyős Krisztián. 2011-ben Pestre költöztek, és tiszta lappal szerettek volna indulni ezért megváltoztatták nevüket Bozóra.

Első, „Hullám” című albumuk, ami főként pop-punk és alternatív zenék magyar nyelvű egyvelege, 2013-ban jött ki, melyből 3 dalhoz is készült videoklip (UFO, Hippi, Csók).

Az UFO klipje 2012-ben bekerült az év 10 legjobb klipje közé.

Ezzel az anyaggal, ami szerzői kiadásként limitált példányszámban jelent meg, csak CD-n, már játszottak kisebb fesztiválokon, és vidéki klubokban is megfordultak.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 21:00

Belépő: 3 euró


Absurd Party

Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

A nyár előtt még utoljára lesújt az eszetlenség a Soul Hunterre, és abszurddá válik a party DJ HoffMan vezénylete alatt!

A mindig teltházas eseményt szerintem nem kell bemutatnom senkinek: az akciós italozások mellett kapsz egy hatalmas csokrot az elmúlt 30 év popzenéiből.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 21:00

Belépő: 2 euró


 Szombat (máj. 12.)

Karaoke

NFG klub, Dunaszerdahely

Mi kell egy jó csallóközi karaoke bulihoz? Egy YouTube zeneböngésző projektorral, két mikrofon, no meg az ízes borvize!

Ez mind megtalálható lesz szombat este az NFG klubban!

Énekelj, mintha senki sem látna és hallana. Most lehet ????

Kezdés: 21:00

A belépés ingyenes.


Balogh Balázs Quintet

Mozi klub, Somorja

Balogh Balázs pécsi jazzdobos a formációt 2014-ben alapította. A zenekar saját kompozícióit és hangszereléseit játssza. Zenéjükre a ritmikai sokszínűség jellemző, s bátran kísérleteznek szokatlan lüktetésekkel és poliritmiával. Bár alapvetően a jazz klasszikus eszköztárából építkeznek, szabadon merítenek a különböző műfajokból, legyen szó free jazzről, fusionről, vagy a Kárpát-medence és a Balkán népzenei hagyományairól.

Kezdés: 20:00

Belépő: 7 euró


Neoton Família koncert

Pomlé – Városliget, Somorja

Ha egy erős retróbulira vágysz, itt a számodra legmegfelelőbb esemény!

Somorjára, a Pomléba (ami egy szabadtéri koncerthelyszín) látogat a Neoton Família egy mega-gigakoncertre. Az élményt erősítik olyan örökifjú előadóművészek is, mint Kiki az Első Emeletből, vagy DJ Dominique, aki így nyomja 30 év után is:

Kezdés: 20:00

Belépő: 16 euró


Folksuli

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

A délutántól éjfélig tartó, már tradicionális Folksuliban vár rád népzeneoktatás a Horsa Bandával, kézműves-foglalkozások, játszóház Mórocz Ildikóval, pici táncház, nyitott zenei műhely, majd az este felnőtteknek tánctanítás és táncház.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 15:00


Vasárnap (máj. 13.)

Vikkendhouse-mixsorozat

www.klikkout.sk

Vasárnap délben folytatódik a Vikkendhouse-mixsorozat, amely ismert hazai alkotók, kultúrában tevékenykedők, zenegyűjtők és rajongók ízlését és hangzásvilágát mutatja be egy-egy mixben. A 37. kiadás főszereplője a gútai származású, a szlovákiai magyar kultúrában aktívan tevékenykedő Forgács Attila lesz.

Az eddigi epizódok elérhetők az alábbi linken.


Dübörgő Kárpátok – a Pozsony Táncegyüttes bemutatója

Komáromi Jókai Színház

Vasárnap este a komáromi Jókai Színházban rendezik meg a Pozsony Táncegyüttes legújabb, egész estét betöltő műsorát Dübörgő Kárpátok címmel, mely egy képzeletbeli rituális világba kalauzolja a nézőt.

Olyan kérdésekre keresi a választ, mint a férfi és a nő, a zenész és a táncos, a csapat és az egyén kapcsolata. A műsor fő szimbóluma a kör, mint egység, amely vonz és olykor taszít, ősi és mégis korszerű.

Kezdés: 19:00

Belépő: 7 euró


Libidaridom – Korpás Éva lemezbemutató koncertje 

Matica-ház, Komárom

A Fonogram-díjas Korpás Éva teljes zenekarával együtt a komáromi Matica-házba látogat, hogy bemutassa új albumát, amely a Libidaridom címet kapta. A koncerten közreműködők Dömény Krisztián, aki eddig nem hallott stílusban szólaltatja meg a citerát.

Szerintem a legjobb zenés program a vasárnapi Vikkendhouse után!

A lemezbemutatóról többet az alábbi linken olvashattok.

Kezdés: 16:00

Belépő: 6 euró


IV. Vovo Land Family Days

Vovo Land, Dunaszerdahely

A Vovo Land negyedik alkalommal rendezi meg egész napos családi programját székhelye udvarán. Reggel kilenctől zenés és interaktív programok, mint Mr. Bubble buborék-workshopja, a Zöld Csillag Színtársulat összeállítása Disney-dalokból, trambulinok, modern gyermektánc Südi Iringóval, majd koncertek zárásig (20:00)

Közben ugyanott:

Arcfestés, angolozás a Helen Doron sulival, sportjátékok, ugráló várak, kreatív foglalkozások, étel és ital, üzletecskék gyermekholmikkal, I love ECO-sátor, pihenő sátor, társasjátékok, könyves sátor, pecsétgyűjtés és a jól végzett munkáért ajándék!

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 9:00

Belépő: 9 euró


Hétfő (máj. 14.)

Aurora Borealis – Északi Fény (filmbemutató)

Csaplár Benedek VMK, moziterem, Dunaszerdahely

A nemzetközileg is elismert, Kossuth-, Balázs Béla- és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta legújabb filmjét vetítik Dunaszerdahelyen!

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga idős anyja, Mária váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

Főbb szerepekben: Törőcsik Mari, Tóth Ildikó, Törőcsik Franciska. Rendező: Mészáros Márta. A filmbemutató után beszélgetés Tóth Ildikóval.

Kezdés: 18:00

Belépő: 5 euró


 Kedd (máj. 15.)

Sztálin halála

Rómer Ház, Győr

Kedd este a győri Rómer Házban vetítik a francia képregényből készült filmvígjátékot, mely nagyszerű színészi alakításokkal idéz egy olyan kort, amin ma már csak nevetni lehet…

A filmről: 1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért.

Kezdés: 19:30

Belépő: 1000 Ft


Csütörtök (máj. 10.)

Filmezés FujiPetivel

NFG klub, Dunaszerdahely

A hagyományos havi egy filmes estek FujiPetivel valóságos gyöngyszemek a dunaszerdahelyi hétköznapokban. A Peti által tematikusan válogatott filmsorozat következő epizódja a Very Bad Things (Ronda Ügy).

Egy Gif ízelítőnek:

Kezdés: 20:00

A belépés ingyenes.

Kellemes hétvégét és hetet!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább