Igen? Igen!

Tégy engem mintegy pecsétet a te szívedre, mintegy pecsétet a te karodra; mert erős a szeretet, mint a halál, kemény, mint a sír a buzgó szerelem; lángjai tűznek lángjai, az Úrnak lángjai. Sok vizek el nem olthatnák e szeretetet: a folyóvizek sem boríthatnák azt el.”

Valakik megszállottan keresik, mások megszállottan felejteni akarják a szerelmet. És vannak olyanok, akik egyszerűen megtalálják. A hétvégén egy igazi 21. századi tündermesének lehettünk kicsit részesei.

Aki követte az év leghangosabb esküvőjét, premier plánban bizonyosodhatott meg a szeretet elsöprő erejéről.

 

A parttalan veszekedésekkel és érzelmi mélyrepülésekkel teli hetem után visszatért a hitem, és én újra hinni kezdtem a szerelem erejében.

Hollywood a brit arisztokrácia kék vére alá férkőzött Windsorban, az afroamerikai egyházfő romantikus stand-upja közben még a legszkeptikusabbak is fejet hajtottak az előtt a bizonyos erő előtt.

A szenvedéllyel és heves gesztikulációkkal teli beszéd az Énekek énekéből származó fenti idézettel kezdődött, és benne mintegy 60-szor hangzott el a szeretet szó. És hogy mi mindenre képes? A násznépnek címzett szavait idézve

a szeretet akkor is gyógyír, amikor már semmi más nem segíthet. Olyan erő, ami úgy emel és szabadít fel, ahogy semmi más… A szeretet erejét ne csak a szerelmemben keressük.  Minden formában értelmet nyer: ha szeretnek és tudomásul veszed, ha törődnek veled és tudomásul veszed, ha szeretsz és kimutathatod a szereteted – mennyi jó érzéssel tölt el. A szeretet az ok arra, hogy mindnyájan itt vagyunk. A szeretet erejéből születtünk. Az életünknek arról kell szólni, hogy átéljük ezt a szeretetet. Szeretet az egyetlen út. Ne becsüljük le, de ne is szentimentalizáljuk túl a szeretet erejét…Ha nem hiszünk neki, gondoljunk arra az időszakra, amikor először voltunk szerelmesek.

(Csak a margóra:a szerelmi áhítattal átitatott násznép között első szerelmek is akadtak. Elgondolkodtam, vajon én melyik exem igenjének tapsolnék örömittasan élő adásban… sic! ne ítélj, hogy ne ítéltess…)

Michal Curry teljes beszéde: 

Aki pedig úgy gondolja, hogy az egész nem volt más, mint szépen begyakorolt forgatókönyv alapján lefuttatott hatásvadász romkom, figyelje Harry arcát, ahogy szerelmére néz a szertartás közben.

Nincs olyan nő a világon, aki ne vágyna arra, hogy egy férfi így nézzen rá.

 

Igazi tündérmese ez, ahol még a legcinikusabb szemlélők is hisznek pár percre a csodákban. Hogy könnyű lehetett-e szembemenni a protokollal, a tradíciókkal, a család elvárásaival? Nem hiszem. Adott egy évszázadokon át taposott út, aztán jön egy vad nő és a papírforma borul. Erőt merítve annak a szerelemnek az erejéből, amiről Curry beszéde szól, megvalósítják a megvalósíthatatlant. És abban a nézésben minden benne van: semmit se kell magyarázni, már az egész világ érti a miérteket.

És hogy át lehet-e rendezni a csillagok állását? Vannak mesék körülöttünk, amik azt bizonyítják, hogy igen.

 

Nem baj, ha a te tündérmesédnek nem része az egész világ, a lényeg, hogy az szerepeljen benne, aki neked az egész világot jelenti. Nem kell elhalmozni minden földi jóval, a fele királyság se kell.  Ha már túl sokat gyakoroltad vele a hálószobában a kéjes „igen” sikolyokat, próbáld, ki, hogy hangzik az az igen más kontextusban.

Szereted? Hát akkor mire vársz, vedd el!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább