Maradona Pellegrinit idéző briliáns etűdjét is üti az argentin-német-brazil bukta

A vébé első négy napja nem is volt rossz, annak ellenére is, hogy olyan csapatok is részt vesznek, melyek a nagyközönséget nem éppen a focival kápráztatják el, mégis amondó vagyok, hogy a nekifutás eddig príma.

Apropó, a nem focicsapatok:

Irán. Stílusával felülmúlja a nézhetetlen 2004-es Eb görög antifoci-csapatát. Három meccs, és aztán lécci sipirc haza ezzel az alattomos focival.

Szaúd-Arábia. Szintén három meccs és haza. Csak addig ne bundázzatok, okay?

Apropó…

Marokkó-Irán meccs szohi? Srácok, ti hülyének vehetitek a FIFA és UEFA korrupt részét, de… Szóval, nehogy még a vébé alatt kiszivárogjon valami. A paraszt azt mondaná:

Kínáták, oszt megvettük. Illetve megvettek minket… 

 

Izland. A Pat Bonner kapus-féle ír válogatott csapathoz kimutatott szimpátiaviharhoz hasonlítható ez. Nuku foci, és elég meredek színvonal, de mégis padlóra kényszerítik Messiéket. A focitok ee, de három meccs és…, legyen még egy (tudom, ez lenne a nyolcadik csoda…).

Argentin-német-brazil bukta. Nehéz elhinni, hogy a döntetlenek ellenére akár egy csapat a három közül is kiesne. Legközelebb ehhez a németek vannak, de hát a németek a legnagyobb, nem mondom ki, miből is képesek kimászni.

Ronaldo? Messi? Neymar?

 

Szerintem, ha

Ronaldo az első félidőben az első gólja után a harmincadik percig aktívabb, és nem saját magán gyönyörködik, akkor vébé gólcsúcsot állíthatott volna – benne volt akár hat gól is.

Messi

Lionel rúghatott volna három gólt, de nem rúgott, viszont erre simán képes lehet a többi meccsen. A kapu mellé tartó lövéseknél nem éppen a kapuson múlott.

Neymar

More, ne sziníszkeggyé má ennyit… Ahogy egy járási játékvezető mondogatta anno: jádzá!

TOP meccs

Természetesen a Portugália-Spanyolország. Kell hozzáfűzni bármit is?

Videóbíró és a többiek

Remek dolog, és szerintem pontos és jó döntéseket hoztak. Hallom, hogy a foci elveszíti így a varázsát…

Lehet, de csak abban az esetben, ha a focivarázs alatt a rossz és hibás döntéseket értjük, melyekkel rossz irányba befolyásolták eddig a meccseket. Meg kell szokni, a kis szünetek nem olyan vészesek, sőt. Persze, ezeket a döntéseket is el lehet sumákolni, de a rendszer meglett. Míg ez egy út az egészséges foci felé…, szóval, a mondatok a focivarázsról eléggé álszentszagúak. Eddig egy remek segítség és könyörtelenül pontos eszköz az ítélethozatalnál.

Maradona

Ilyen nincs! Mindenki emlékszik Pellegrini ,,fogpiszkálós” esetére. Pelle magyarázkodott ezerrel. Kíváncsi vagyok, mit nyilatkozik majd Diego, illetve a szóvivője. Parodizálta az egyik törpét, Hapcit?

Abszolút véletlenül Uma Thurman, a Pulp Fiction legendás jelenetéből jutott az eszembe…

U.I. Vigyázat, a szlovák közszolgálati csatornán Merčiak is közvetíti a meccseket.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább