Überall…

A 2018-as oroszországi világbajnokságon kezd helyreállni a „rend”, és a csoportküzdelmek befejezése után jönnek a nyolcaddöntők mérkőzései, amelyen, aki hibázik, az hazamegy. 

Pár mérkőzésre, amelyek elég nagy vitát váltottak ki a szurkolók körében, tekintsünk vissza néhány mondat erejéig.

Az argentinok nagyon izzadságszagú mérkőzést játszottak Nigériával, és csak Messi csodagóljának és 5 perccel a vége előtt Rojo jól eltalált lövésének köszönhetően nyertek. Na meg Argentína javára írható 33,1:66,9 százalékos labdatartásnak és a 283:572 passz számának. A szkeptikusok és az összeesküvés-elméleteket gyártó Messi-utálók természetesen úgy látták a mérkőzést, hogy Nigériát a játékvezetők, a FIFA és egy szentpétervári vécésnéni verettette meg.

Nem baj, majd a 16 között a franciák ellen megmutathatják Maradona földijei, mire képesek ezután.

 

Németország olyan magabiztosan jött erre a vb-re, hogy a német szurkolók álmukban sem gondolták, hogy csapatuk nem kerül a döntőbe. A világbajnokság előtt Poór Tibivel a SzerdaHelyzetben azt fejtegettük, hogy fáradtak vagy esetleg a sikertől jólakottak-e a német vb-n résztvevő futballisták.

Azok voltak…

A Nationalelf történelemkönyvébe ez a vb biztosan apróbetűvel lesz beírva, és ahogy 4 éve éppen ők semmisítették meg a brazilokat, most a Dél-Korea semmisítette meg őket.

Néhányan beképzeltséggel vádolták a német csapatot, én inkább kiégettnek, demotiváltnak nevezném néhány játékosát, edzőstül együtt. 

 

Ilyen a futball, németek haza…

Egy érdekes jelenséget figyelhettünk meg Dunaszerdahelyen, valamint a DAC-fanok közöttt, ami a közösségi portálokon nyilvánult meg.

Mégpedig, hogy rengetegen szurkoltak Panamának, ahol a mi Davisünk szerepelt a világbajnokságon.

 

Csak remélni merem, hogy a 2020-as Európa-bajnokságra vagy a 2022 katari világbajnokságra is ad majd a DAC futballistákat, mondjuk Šatka esetleg Herc személyében, és akkor majd ugyanúgy, mint Panamának, a szlovákoknak is szurkolhatunk, mondjuk a magyarokkal egyetemben.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább