Refurbished – prémium számítógépek és notebookok, emberbarát áron

Egy céget, boltot, amely a városunkban már húsz éve tevékenykedik, javarészt már ismernek az emberek. Ezek közé tartozik Aranyossy Szabolcs OFFICETECH elnevezésű szaküzlete is, amely számítógépek, notebookok eladásával és szervizelésével foglalkozik.

Fotók: Dobai Bálint 

Szabolccsal vadiúj projektjéről beszélgettem, mely megszólított engem is, hiszen egy jól működő computer manapság úgy kell, mint egy falat kenyér, nem beszélve arról, hogy lányaim már felcseperedtek, és a tanulmányaikhoz szükség van egy megbízható notebookra.

Kezdjük egy kis reminiszcenciával…

Szabolcs: 1998 októberében alakult meg a vállalkozásom, 2000-ben pedig megnyitottam az üzletet, tehát elvileg 18 éve vagyunk a dunaszerdahelyi piacon. Azt gondolom, hogy egy ilyen hosszútávú történet után kellő tapasztalattal, szakmai háttérrel jeleskedhetek, mert aki kimarad egy-két évre a piacról, az bizony alaposan lemarad a fejlődésben. Tehát tizennyolc éves tapasztalat van az üzlet mögött.

Mi volt a fő foglalkozási területetek?

Szabolcs: Mi kimondottan mindig is számítógépekkel, később notebookokkal foglalkoztunk, míg a legtöbb számítógéppel foglalkozó üzlet árult fénymásolókat, telekommunikációs berendezéseket is.

Ez volt a fő profilunk, a számítógépek, valamint a hordozható számítógépek és a hozzájuk kapcsolható tartozékok, fogyóeszközök.

 

Nem leányálom megmaradni tizennyolc évig a piacon…

Szabolcs: Tényleg úgy van, hogy tőlünk sokkal nagyobb cégek tűntek el a süllyesztőben. Mi talán azért maradtunk életben, mert az árainkat mindig fogyasztóbarátnak próbáltuk alakítani. Számít a hozzáállásunk is: máig arra törekszünk, hogy azt nyújtsuk, amit az ügyfél szeretne. Próbáljuk orvosolni a problémákat, megoldani a lehetetlennek tűnő dolgokat.

Örökös munkában vagyunk: javítunk, javítunk és javítunk – nem erőltetjük minduntalan az ügyfelet arra, hogy vegyen új, drága gépet,

 

hanem elsősorban megpróbáljuk a „beteget meggyógyítani”. Lehet, hogy ez nekünk elsőre kevesebb anyagi hasznot hoz, de cégünk így került a köztudatba.

Vágjunk bele a refrubished projektedbe…

Szabolcs: A lényeg az, hogy mint Officetech cég, mindig valami újat tudjunk kínálni, ami a mi esetünkben a számítógépek, notebookok felújítása. A forgalmazó azt a nevet adta ennek, hogy Refurbished. A nyugati bankok, biztosítók a gyártók által három-, négyévente lecserélik a számítógépparkjukat, ezáltal ezeket a gépeket egyenesen a HP, Lenovo vagy a DEL cégek visszavásárolják, majd felújítják a hardwert és a softwert is. Letesztelik, átmérik, újból forgalomba hozzák, és ami a legfontosabb: teljes körű garanciával.

Milyen módon lehet a legjobban kiválasztani egy refurbished gépet?

Szabolcs: Tanácsos meglátogatni az üzletünket, mert ott szakavatott válaszokat tudunk helyben felkínálni az érdeklődőnek. Nyilván van mindenkinek egy felhasználási igénye: mire szeretné a gépet használni, és

a Vásártéren, az Officetech nevű üzletünkben is tudunk testreszabott gépet ajánlani.

 

Persze, lehet a neten is rendelni a refurbished.sk oldalon, amit a disztribútor üzemeltet, de ha itt rendelsz gépet, akkor meg kell jelölni, melyik üzleten keresztül – tehát ott is be lehet minket kattintani, mint boltot vagy üzletet. Megvan annak a lehetősége is, ha egyszerűsíteni akarja a vevő a dolgát, hogy bejelöl minket a csomagküldő szolgálatnak, mint azt a céget, aki helyette átveszi a géped, ha éppen nincs ideje.

Mi ennek a projektnek a legnagyobb előnye?

Szabolcs: Ha bárki rámegy akár a mi oldalunkra, akár a refurbished oldalán a termékekre és meglátja az árukat, akkor elsőre azt fogja mondani, hogy: hát ezek nem is olyan jó árak, ezekért újat is lehet kapni! Valahol itt rejlik a dolog érdekessége.

Valóban, ezek nem a legolcsóbb gépek, és aki ötven vagy száz euróért akar notebookot venni, ez nem neki szól. Ezek a gépek bizniszkategóriájúak,

 

tehát olyan felszereltségük van, ami újonnan nyolcszáz-kilencszáz euróba kerül. Nálunk négyszázért vagy háromszázötven euróért hozzájuthat az ügyfél. Nem azoknak a notebookoknak a konkurenciái, amelyek a multikban, vagy az üzletekben háromszáz euróért kaphatóak. Ezek prémium kategóriás számítógépek, berendezések, amelyek elfogadható áron vannak, sokkal jobb az összeszerelésük, nem olcsó műanyag, bakelit borításúak, nem lazulnak ki a pántok, alumínium keretük van… stb.

Mi az úgymond szlogenetek ennél a projektnél?

Szabolcs: A szlogenünk: Élvezd a különbséget! Lényegében arra utal, hogy ha nálunk megveszel egy minőségi dolgot, a megmaradt pénzt felhasználhatod, és másvalamit vásárolhatsz rajta. Ebben az esetben is érvényes az okos mondás: Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy olcsó dolgokat vásároljunk! Hozzátenném, hogy olcsó és alacsony minőségre végeredményben többet költünk.

Szeretnél még hozzátenni valamit az eddig elmondottakhoz, amiről még nem esett szó?

Szabolcs: Amit fontosnak tartok – nincs apró betűs rész. Teljes körű, kétéves garancia van a notebookoknál, egyetlen kivétel van, még az újnál is – az akkumulátor. A számítógépeknél teljes garancia van két évre és meghosszabbítható akár három- vagy négy évre.

Ami a legfontosabb, ha elromlik a gép és reklamációra kerül sor, a disztribútor vállalja, hogy tíz napon belül megoldja a reklamációt.

 

Még azt szeretném kihangsúlyozni, hogy ezek nem használt, vagy second-hand típusú termékek, melyekre nincs garancia, ez nem új, hanem valami a kettő között, de teljes garanciával és lényegesen magasabb prémium minőséggel, gyakran felújítva új billentyűzettel, új alkatrészekkel.

Elérhetőségek:

Facebook: www.facebook.com/OfficetechDS/

web: www.officetech.sk,

e-mail: info@officetech.sk,

telefon: 0905 298 441, 0911 424 712

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább