Mutatunk 12 témát, amiről biztosan olvashatsz a júliusi Klikkben!

Halihó, emberpalánták, már készül a friss, üde és kívánatos júliusi számunk, tele brutálisan izgalmas tartalommal.

Ebből adnánk most nektek némi ízelítőt, tessék görgetni/lapozni!

 

Midsummer Party

A nyárközi muri idén hetedik alkalommal, június 27-én kerül megrendezésre. Az idők során formálódott, de egy dologhoz végig hű maradt: ultra színvonalas hangrendszerrel, színpaddal és fénytechnikával ad teret a tehetséges hazai lemezlovasoknak, mint Wazzovski, Groove X és a PLUSplus, akik jól megszokott felállásban melegítik forráspontra az estét a külföldi fellépők előtt. Idén sok környékbéli raver kedvence, Corvin Dalek lép színpadra.

Szerző: Kovács Ákos / Borítóterv: Gocoň László

Nemeshodosi Nagy Lakoma

2018, az nagyon sok, még gombócbú is. Má pediglen így kezdődik a zidei kalendárium. Dédapáink aszittík, eddigre röpködő lovaskocsikkal fogjuk szántoni a fölhőköt. Nem úgy lett. Lovaskocsik helyett vasmadarak húzzák a csíkot fölöttünk. Node, ölíg az hozzá, hogy telhet akárhogy is az idő, hozhat bármit a jövő, egy bizonyos, Lakoma idén is lessz. Augusztus 11-én. Nincsen apelláta. Mi az, hogy lessz?! De még milyen?!

Szerző: Ugróczky István

Editorial

Bűntelensígbű’ világbajnok! (sic!)

„…Perspektíva nélkül nehéz túllátni a helységnévtáblán, márpedig abban a kasztban, ahol húsz éve kilátszik a Calvin Klein a valagakon és Tom Tailor vagy Devergo köti össze a két mellbimbót, ott csak az ostoba primitivizmusnak van árnyéka. Itt parádéznak a bazári majmok a celebbűnözők szarpofozásán, és évtizedek elteltével is mosdatjuk a járás erőszakos taliánjait, mert a mi kutyánk kölykei…”

Szerző: Szilvási Tibor

Interjú Volner Nagy Melindával

Legyen természetes, hogy felállsz és táncolsz!

„…az én világom a páros táncok. Azon belül is a szorosabb fogásosak, mint ahogy azt a magyar néptáncban, csárdásban is megszoktuk. Biztos ezért tetszett meg az argentin tangó, mivel az ölelés irányítja. Nincsenek állandó, megkövült figurái. A mi társadalmunkban csak most kóstolgatják azt, hogy az ember ennyire beengedje az aurájába a partnerét…”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

Különvélemény

Durica Katarina: A rendes lányok csendben sírnak

„Lehet őket maffiózónak vagy vállalkozónak nevezni – a besorolás semmit sem szépít azon, ahogy pusztító munkájukkal szétverték a környéken a társadalmi rendet, az erkölcsöt, s ahogy családokat nyomorítottak meg vagy irtottak ki, pillanatnyi örömük és meggazdagodásuk céljából. Igaz, ők már nincsenek, de az „életművük“ örökre az áldozatokkal maradt.”

Szerző: Këri

Irodalom

Móra Ferenc – Rab ember fiai

„Az elbeszélés – vagy történelmi ifjúsági regény – 1909-ben jelent meg, 1979-ben azonos címmel filmvászonra adaptálták. Erdélybe, az aranykort követő viszontagságos időkbe kalauzolja az olvasót.”

Szerző: Bögi Róbert

Vendéglőlesen

Long Drak – Dunaszerdahely

„Hogy az étterem neve valójában egy „hosszú sárkányra” utal vagy sem, azt nem tudni, ám annyi biztos, hogy Dunaszerdahely egyetlen kínai étterme már tizenkét éve állja a sarat, és a mai napig változatlan minőségben kínálja ételeit…”

Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Fekete Nándor

Elmélkedő

Hajléktalan

„Dunaszerdahelyen is létező jelenség a padokon üldögélő idősödő emberek látványa, mellettük egy kétliteres zöld műanyagflakon, amit szinte mindegyikük kóstolt már, és az úgynevezett túlélő elixír található benne, a „csucsó”.”

Szerző: Szigeti Attila

Sportos

A foci számomra szenvedély

Egy hosszabb mély- és egy laza villáminterjú a DAC sportigazgatójával, Jan Van Daele-val.

„Miután Világi úr megvette a klubot, két éven át leginkább az infrastruktúra fejlesztésében vettem részt. Vagy hogy miként kezdjük a klub gazdasági részének a megalapozását. Mennyi és milyen focipálya legyen, beleértve a speciális célokra szánt pályákat. Nagyjából ez volt az első feladatom a klubnál. Nyilván a mai napig részese vagyok ezeknek a fejlesztéseknek, de mára már kialakítottuk a kellő infrastruktúrát, úgyhogy megvannak a megfelelő emberek, és a rendszer működik. Azt mondhatnám, hogy a feladataim mára kizárólag a játékosokra fókuszálnak, de ez így nem lenne igaz, hiszen ma is igyekszem minél több helyen kivenni a részem a klub életéből.”

Szerző: Poór Tibor és Varga Balázs / Fotók: Fekete Nándor

Szép

Hol tart most Peti, a holland törpenyúl?

„Az elejétől kezdve az volt a koncepció, hogy ez ne egy klasszikus értelemben vett mesemondás legyen, hanem hogy a gyerekek aktívan bekapcsolódhassanak, mozogjanak, énekeljenek, rajzoljanak – és így élményszerű legyen a bemutató. Viszont az egész „Peti projektnek” az volt a végcélja, hogy a könyv megfoghatóvá váljon.”

Szerző: Kürthy Judit / Fotók: Ugróczky István

Elmélkedő

A strandolók tíz fajtája – 1. rész

„Az ember ilyen időben, ha csak teheti, a strandon lebzsel, de azért nem árt a strandolásra is rendesen felkészülni. A következőkben, tapasztalt medenceveteránként, a strandolók tíz alaptípusát szeretném ismertetni, hogy felkészülhessetek, és mire jön a főszezon, már kidolgozott stratégiával felvértezve indulhassatok neki a napozóágyakért és az árnyékos helyekért vívott vérre menő, generációkon átívelő ádáz harcnak.”

Szerző: Mezei Máté / Fotók: Dobai Bálint

Július lánya

Beke Krisztina

Szerinted milyen nem létező, abszurd sportjátékban volnál világbajnok?

Abszurd sport nem jut az eszembe, de az evésben biztosan jeleskednék! 😀

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Ugróczky István

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább