Klikk Out Vikkendhouse: Minden zenéhez köt valami!

A hétvége még nem ért véget! Ezen a szép őszi vasárnapon lazítsunk a zenével magazinunk vikkendházában. A hetente megjelenő mixsorozat főszereplői más-más emberek, kik a művészetben, tudományban, vagy a partykultúrában mozognak. A mai 52. epizódban egy dunaszerdahelyi fiatalembert és nyolc kedvencét ismerhetitek meg.

Fotó: Ugróczky István

A PLUSplus-partyk mindig nagyon különlegesek, pláne ha Dunaszerdahelyen játszunk. A bulizó emberek közt mindig vannak visszatérő társaságok és arcok. Katona Kristófot így ismertem meg. A zene iránti rajongása kimagasló, számára a letisztult, dallamos és mély hangzás a fülnek való. Megismerkedésünk óta már több közös megmozdulásunk volt, mint a tavalyi egész éjszakás Cattaneo-buli Budapesten.

A mai epizódban megtudhatjátok, milyen utat járt be Kristóf, minek hatására engedte be az underground zenei műfajt és mi az a nyolc szám, ami legjobban meghatározza őt.

Az eddigi ötvenegy epizódot itt találod.

 

Ismerjük meg Kristófot:

Katona Kristóf vagyok, 26 éves múltam. Dunaszerdahelyen, Sikabonyban élek. Jelenleg Pozsonyban dolgozom. Szeretek itt élni, mert számos programot és kikapcsolódási lehetőséget nyújt a környék. Ha egy dologgal kellene jellemeznem magam az a precizitás lenne. Próbálom a legjobbat kihozni magamból és a legjobbat is nyújtani, mint a munka, mint a magánélet terén.

Mi volt az első zene, ami igazán megfogott és mikor kezdtél el választékosan zenét hallgatni?

A zenével való kapcsolatom egészen gyerekkoromig nyúlik vissza. Az autó hátsó ülésén hallgattam édesapám retró zenéit. Innentől kezdve mindenfajta zenei stílust megismertem. 15 évesen, a középiskola első évében jártam először diszkóban, méghozzá Balatonlellén, egy nyári tábor alkalmával. Itt ismerkedtem meg a house zenei világával. Innentől számítva válogatom és gyűjtöm a kedvenc zenéimet. Ebben az időszakban még nem léteztek zenefelismerő programok, ezért volt, hogy napokig kerestem egy-egy számot.

Volt, hogy csak azért lógtam el az iskolából, hogy hazamenjek letölteni és rojtosra hallgatni azt a számot, amit hosszas keresés után találtam az interneten. Mostanában már sajnos nem tudok a zenére annyi időt szentelni, mint régebben, de minden alkalmat megpróbálok kihasználni. A house zenét viszonylag később, kb. 20 évesen váltotta fel a techno és a deep house, melyek azóta meghatározzák a zenei életem. 

Milyen zenei stílusokon mentél át az elejétől mostanáig? Ezek közül melyik volt rád a legnagyobb hatással?

Kiskoromtól fogva hallgatok mindent a könnyű rocktól kezdve a progressive house-on át, egészen a klasszikusokig, mint Sting, de mint a legtöbb szerdahelyi, én sem kerülhettem el a hiphop korszakot. Kiemelni nem tudnék egyetlen konkrét számot sem, számomra minden egyes zene különleges. A legtöbbhöz valamiféle emlék köthető, mondjuk egy nyári buli, a család, barátok vagy csak egy korszak, mely meghatározó volt az életemben. Gyakran szoktam a zenével nosztalgiázni.

Az elektronikus zenei műfajban ki a három kedvenc előadód?

Az abszolút kedvenceim: Jan Blomqvist, Hernan Cattaneo és végül, de nem utolsó sorban a PLUSplus. Kakukktojásként ide sorolnám a Coldplay-t is.

Mi volt a legnagyobb koncert-, vagy partyélményed?

Az eddigi legnagyobb egy 2016-os szombat esti buli volt a Balaton Soundon, a Telekom Arénában. Ugyanúgy ide kell, hogy soroljam Hernan Cattaneo 2015-ös budapesti Akvárium klubos buliját, ahol a mester 6 órán keresztül szolgáltatta a zenét, ami szintén meghatározó zenei élmény volt számomra.

Nyolc zenét kértem a mixbe az abszolút kedvenceidből. Mi alapján válogattad össze a zenéket?

Nehéz dolog több korszakomat átölelő zenéim közül kiválasztani nyolcat, de próbáltam olyan középutat választani, ami talán a legtöbb olvasónak elnyeri a tetszését. A válogatásom felét munkába menet autóban hallgatáshoz, míg a mixem másik felét bulira hangolódáshoz ajánlom!

Üzenet a mixhez:

Ahogy egy öreg barátom mondaná, a zene, az jó! Jó szórakozást!

A mix:

Tracklist:

 

1. Cristoph – Alone (Original Mix)

2. John Creamer & Stephanie K ‎– Wish U Were Here (Lex Ave Mix)

3. Hernan Cattaneo & Soundexile – Japanese Snowbell (Guy J Remix)

4. Sasha, Krister Linder – Cut Me Down (Kastis Torrau & Donatello feat. Arnas D. Remix)

5. Foals – Late Night (Solomun Remix)

6. Hunter Game – Don’t Feel The Presence (Original Mix)

7. Chaim – Blue Shadow (Original Mix)

8. Chaim – Love Rehab feat. Meital De Razon (Original Mix)

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább