Vikkendhouse: Túl az ötven epizódon!

Címlapkép: Pixabay

Mindenkinek vannak kedvenc zenéi. Örökzöldek, friss szerelmek, olyanok, melyek hallatán nemcsak libabőr, de teljes eufória veszi körül az embert. Zenék, melyek gyermekkorunk óta kísérnek minket. Ha megmutatjuk őket valakinek, úgy érezzük, egy korszakot mutatunk magunkból. Létezik egy platform, ahol hetente új, a csallóközi kultúrában tevékenykedő személyiségek, sportolók, központi figurák és noname emberek zenei világához kerülhetünk közelebb egy-egy zenés összeállítással az abszolút kedvenceikből. A sorozat a Vikkendhouse nevet kapta, mely a hét utolsó napján, vasárnap hangolja be a délutánokat!

A cikk megjelent a Klikk Out 2018/10. számában.

Magazinunk és régiónk első, heti rendszerességgel megjelenő mixsorozata 2017 augusztusában indult útjára. A Vikkendhouse név a csallóközi nyelvben használt vikkendház (hétvégi ház, nyaraló) szóból született. Vicces neve az olvasót és a hallgatót egy kellemes, képzeletbeli vikkendházba kalauzolja, ahol egy csodás zenei utazáson vehet részt, és a főszereplőt végigkísérheti zenei útján az első Backstreet Boys-magnókazettájától egészen a legfrissebb Spotify-, vagy YouTube-playlistjéig.

Sosem ragaszkodtam igazán a jól bevált, megszokott dolgokhoz, ezért nem akartam egy következő DJ mixsorozatot, amelyből már tengernyi kering az interneten. A Vikkendhouse-zal valami olyat szerettem volna útjára indítani, ami régiónkban még sosem volt.

 

Fontosnak tartom, hogy a helyi DJ-ken kívül mások is bemutatkozhassanak egy negyven perces, illetve egyórás szelekcióval, ezzel megmutatva másoknak, hogy a zene nem csak az a pár szösszenet, amely a falunapokon, a rádiókban és a tévécsatornákon szól, azon kívül létezik egy tág univerzum, ahol mindenki talál magának valót, és amely formál és inspirál mindenben, amit csinálunk.

A Vikkendhouse eddigi epizódjai ITT találhatók.

Jogos a kérdés, hogy ha az adott személyek nem lemezlovasok, vajon hogy lesz a zenékből mix? Nos, mivel a dalok konstans váltakozása a lényeg és hogy a zenék az adott személy által meghatározott sorrendben szólaljanak meg, ezért ezt a feladatot magam végzem el. A zenék eklektikus folyamata, a felépített konstrukciója és a mögötte rejlő üzenet a lényeg, a mixelés technikája ilyenkor a háttérbe kerül.

A sorozat első évadjában zenészek, DJ-k, színészek, diákok, vizuálmesterek, szerkesztők és sok más, kultúrában tevékenykedő ember vett részt. Mind az ötven eddig megszólított szereplő igazi kihívásként élte meg a kedvencek kiválogatását, azok sorrendbe helyezését és boldogan emlékeztek vissza az első bummra, amelyet a számára akkor legkedvesebb zene okozott.

A Vikkendhouse négy korábbi szereplőjével, szelektorával készített ankétot holnap közöljük…

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább