Átadták a felújított Október utcai óvodát

Hétfőn délután ünnepélyes keretek között adták át az Október utcai óvoda felújított épületét.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A város legnagyobb magyar tanítási nyelvű óvodájának megújítására több mint 300 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat a Bethlen Gábor Alap felvidéki óvodafejlesztési pályázatán.

Az átadó ünnepségen Hájos Zoltán polgármester beszélt arról, hogyan sikerült megújítani a város által működtetett oktatási intézményeket, valamint a nehézségeket, amelyek a pályázati források elnyerését segítik. Köszönetet mondott a magyar kormánynak a támogatásért, a munkálatokat megvalósító szakembereknek a munkájukért, amelynek köszönhetően megújulhatott az intézmény és az óvodai férőhelyeket is tudják növelni.

Grezsa István, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos a magyar óvodák fejlesztésének fontosságát emelte ki beszédében, amely a magyar kormány jelentős anyagi forrásokkal támogat. „„A 21. században azt, hogy csendes, de nagyon is szívós és kitartó építkezéssel és munkával erősítsük meg a Kárpát-medence magyar szövetét. Ennek a meghatározó színtere a magyar óvoda.”

A cikk folytatása elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább