Egy est Tibikével

Sokáig gondolkodtam azon, milyen címe legyen ennek a Nagy Tiborról szóló cikknek. Talán két hónapja jelent meg a gútai Forró Tibor Tibike című könyve, az én nevem is Tibor, és a rokonságom java része engem is Tibikézik, annak ellenére, hogy már negyvennyolc éves vagyok (jesszusom…), szóval, picit tartottam attól, hogy fura lesz ez a Tibikézés. Végül úgy döntöttem, mivel Tibor nem szereti, ha Tibikézik, én akkor is… Tibike engem, a MAX-os Ferenci Ildikót és a Klikkoutos Túry Nikit darabokra szedett, kicsontozott a kérdéseivel… és nem sajnált… 🙂

Szakadtam a nevetéstől, amikor a két hölgyet elkezdte saccolgatni, és kielemezte, kinek milyen a figurája, megfelelő-e a testsúlya, stb… Persze, én megkaptam a magamét.

– Főszerkesztő úr, Ön kövér! – döfött egyet Tibike.

– Tudom! Holnaptól fogyókúra! – kimondtam, de én sem hittem el…

Ez a találkozás egy snassz hétköznapi estén jött létre, pár héttel a nem mindennapi MAX RUN akció után, amit idén Nagy Tibikéért rendeztek.

Az írás megjelent a Klikkout 2018/12. számában. 

A fiú édesanyja, Gyöngyi elmondta, mi minden megvalósításához lett óriási segítség az akció által gyűjtött pénzösszeg. Apropó, Ildikó ezen az estén átadott egy újabb adományt, tehát, aki szeretne adakozni, csak tessék, a futással nem fejeződött be a jótékonykodás Tibike számára.

Juraj Benkóczky felvételei

Beszéltünk arról is, hogy Niki közbenjárásával, a Peter‘s Bar és a St. Patrik´s Pub felajánlásával kerül Tibike kezébe kedvence, a hamburger.

Na, de vissza a nagy dumához… Persze, az előző találkozásunkhoz híven, mi ketten folytattuk a szerdahelyi „morezást”, darabokra szedtük a város életét, a választásokat…
Hm… Illene a cikkbe beleilleszteni valami nagy gondolatot, üzenetet, vagy valami hasonló, témához illő eszmefuttatást… Nem nagyon fog menni, mert ez a találkozásunk… Próbálom így elmondani:

Úgy Niki, mint Ildikó, szinte már otthonosan érezték magukat, így nyilvánvaló lett számomra, hogy a futással nem lett vége a történetnek.

Az élet megy tovább, és Tibike Ildikó és Niki életének részese lett. Tulajdonképpen én is úgy mentem már Tibike szobájába, mint egy ismerős figura.

Egy este a sok közül, egy beszélgetés a sok közül…

Nem kiemelt esemény, hanem mindennapos, de annál értékesebb találkozás. Tibikének és az édesanyjának? Bizonyára. De mérhetetlenül értékes, főleg Ildikónak, Nikinek és nekem. És a továbbiakban is…

Tibike és Gyöngyi! Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok!

 U.I. Vigyázzatok magatokra, more!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább