Klikk Out Vikkendhouse: Évvégi IFÁzás Tóth Lalival

Elérkeztünk az év utolsó mixéhez, melyet a dunaszerdahelyi NFG klub kellnere és gazdasági minisztere, Tóth Lali gondosan válogatott a sok száz számos kedvenc mappájából ide nekünk. A mix mellé volna még egy terefere a 2018-as évről és annak zenés élményeiről.

Fotó: Ugróczky István

A csallóközkürti származású Tóth Lalit, azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni. A sikeres tavalyi szilveszteri Vikkendhouse után most újra övé a szerep, ugyanis a szilveszteri készülődést leginkább ő tudja zenével kiszolgálni. Lali magazinunk Bali Show-jának egyik főszereplője és hétvégenként az a figura, aki mindig módfelett vidáman várja az NFG klubba, majd az IFA kabinjához az érkezőket.

Legyen ez este nyolckor, vagy akár éjjel háromkor.

Egy ilyen szellemmel bélelt úriember nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a klubban mindig jókedv és lazaság uralkodjon. Nem azért teszi, hogy fogyjon a pálinka, hanem azért, mert imádja.

Most képzeletben támaszkodjunk neki a sárga IFA kabinjának, és egy forró tea mellett tekintsünk vissza, milyen volt Lalinak a 2018-as év zeneileg.

Tavaly óta milyen zenei impulzusok értek így az IFA bár kabinjában?

Szoktunk is ezzel viccelődni, hogy én vagyok a legtöbb szerdahelyi koncertet meghallgató humanoid. 🙂

Mivel a klubban szinte minden héten van legalább egy zenei esemény, ráadásul a műfajok váltogatják egymást, elmondhatom, hogy minden héten újabbnál újabb impulzusok érnek.

Számodra mi volt a legjobb zenei élmény az NFG-ben 2018-ban!

Nehéz lenne egy valamit kiemelni. Rengetegen megfordultak nálunk. Tehetségesebbnél, tehetségesebb előadók. Bizony voltak köztük meglepetések. Imádom, mikor nem számítok nagy durranásra, ám amikor elkezdenek zenélni, rögtön érzem, hogy ez valami különleges. Ide nem a pénzért járnak, még nem szállt fejükbe a siker, és ez a zenében nagyon is érződik.

Nálunk még valahogy tényleg szívből jön.

A klubos koncerteken kívül voltál más helyszínen, ami zeneileg nagy hatással volt rád?

A legjobban a Mediawave összművészeti fesztivált élveztem, melyet minden évben a komáromi erődben rendeznek meg. A helyszín különleges, a hangulatról nem is beszélve. Imádtam, mikor az erőd udvarának közepén az aznap esti zenekarok tagjaiból (akik talán akkor találkoztak először) verbuválódott „banda” adott egy rögtönzött koncertet. Felejthetetlen élmény volt.

Idén hol szilveszterezel? Most is fellépsz valami különleges DJ szettel, mint tavaly?

Idén szűk baráti körben töltöm a szilvesztert. Nem akarok sem csapolni, sem fellépni. Most laza szendvicsevős, koccintgatós szilveszterre vágyom.

Mi alapján válogattad össze a zenéket a mai mixhez?

Az egyik és egyben legnagyobb YouTube-listámból kerültek ki. A lista most jár kb. 600 zeneszámnál, képzelhetitek, milyen nehéz volt ebből 8-at! kiválasztani.

Üzenet a mixhez:

Az új évben hallgassatok rengeteg zenét, ne csak mikor épp csináltok valamit és jól jön az aláfestés. Legyen a zenehallgatás a fő tevékenység, mikor nem figyeltek semmi másra, csak a dallamok és melódiák összefolyására. Lehet ezt otthon a kanapén ülve, vagy akár egy koncerten lábfejet dobogtatva, de mindenképp fülelve!

A mix:

 

Tracklist:

1. Grimes – Genesis
2. Solange – Losing You
3. Nneka – Heartbeat (Chase & Status Remix)
4. Praise You by Fatboy Slim
5. Jónsi – Gathering Stories – We Bought A Zoo
6. Dub FX – Fly WIth Me
7. Little Dragon – Ritual Union
8. Gwerkova – Mission Impossible

A Vikkendhouse eddigi epizódjait itt találod.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább