Klikk Out Vikkendhouse: Salud amigos!

Vagyis ahogy a mixhez köszön Andres Segura Carrillo, a venezuelai cimbora, aki a dunaszerdahelyi bárkultúra aktív építője. A Vikkendhouse mixsorozat 66. epizódja most szóljon róla és zenés életútjáról, közben pedig hallgassuk meg nyolc kedvenc zenéjét.

Fotók: Ugóczky István

Amikor először találkoztunk, Andres még a pozsonyi Nu Spirit Clubban dolgozott. Egy ottani fellépésünk után, a hazaúton megtudtam, hogy a fickó anyanyelve nem az a szlovák, amit nálam kábé tízszer jobban beszél, hanem a spanyol. A sorozatos wow-ozásaim közepette elmesélte, honnan jött és miért él Szlovákiában. Amikor mesélt terveiről, látszott, hogy nem mindennapi dolgokra készül.

Kitartása olyan úton vezeti, ahol nincs megállás. Családja és a zene a fő útitársa, az utóbbi válogatottabb és színvonalasabb oldalát azóta prezentálja bárjában. Így jutottunk el a Vikkendhouse-ig, ahol most ti is megismerhetitek a venezuelai-dunaszerdahelyi főpincér, Andres zenei oldalát:

Sziasztok, Andres vagyok, Venezuelából származom. Jelenleg Dunaszerdahelyen élek, ahol a Loft nevű bárt üzemeltetem.

Már egy ideje Szlovákiában élsz. Milyen a kapcsolatod az országgal?

2000-ben vendégdiákként éreztem meg először Besztercebányán, az Andrej Sládkovič Gimnáziumban, milyen az élet Szlovákiában. Az életem onnantól gyökeresen megváltozott. Nagyon vonzott az utazás, hogy mindenhol valami újat tapasztalhassak, mígnem 2003-ban visszaköltöztem ide. Megismertem embereket, akikkel értékes és hosszú barátságokat kötöttem. Úgy éreztem, jöhet bármi, innen már nem megyek sehova. Azóta is itt élek. Pár éve már Dunaszerdahelyen, ahol nemcsak egy vállalkozást indítottam, de családom is van, és nagyon erősen motiválnak, hogy tovább vigyem, amit elkezdtem, és abban jó lehessek. 

Hány évesen kezdtél válogatni a zenei zsánerek közt, mi az, ami neked való és mi nem?

Nem tudom pontosan meghatározni, mikor kezdtem szelektíven zenét hallgatni. Amióta az eszemet tudom, imádom a zenét és annak különféle formáit, zsánereit. Gyerekként főleg rock & roll-t, grunge-t és hasonló stílusokat hallgattam. Dél-Amerikában nőttem fel, ahol még a csapból is latino folyik, de az idősebb bátyáim olyan zenéket bömböltettek a család hi-fi tornyával, mint a Guns N’ Roses, Def Leppard, Mr. Big, UB40, Bob Marley, Enigma, AC/DC, Kiss, Metallica és még estig sorolhatnám…

Ahogy cseperedtem, úgy ismerkedtem meg a számomra egyre érdekesebb műfajokkal. Középsuliban, mikor jött a nagy bumm, azaz mindenki valamelyik stílus szerint klikkesedett, öltözködött és viselkedett, gitározni tanult, nekem akkor jött az Extreme, a Nirvana és közben olyan punkbandáktól őrültem meg, mint a Sex Pistols, a Green Day, az Offspring és a Blink 182.

A ska is elvarázsolt, (amely a jamaicai reggae előfutára volt) főleg ha Desorden Publico, King Chango, vagy a Sublime szólt a hangfalakból. Amikor igazán el akartam veszni a zenében, olyan mexikói funky- és hiphop-bandákat hallgattam, mint a Molotov és a Los Amigos Invisibles.

Mostanában milyen zenéket hallgatsz?

Manapság szívesen hallgatok elektronikát és afro house-t, a Spotify playlistem tele van ilyenekkel. Némely előadók zenéjében a nyugalmat, míg másokéban a bulit és a szórakozást keresem, de ha úgy igazán magamban szeretnék lenni, amit úgy hívok “back to the roots” (vissza a gyökerekhez), akkor olyan zenét hallgatok, ami visszarepít a gondtalan és a felhőtlenül boldog gyermekkoromhoz.

Mi volt az életed legnagyobb koncertélménye?

Ha úgy tekintünk rá, akkor a legnagyobb a Metallica 1999-es koncertje volt, ahova 16 évesen mentem barátaimmal, a szüleim nélkül. De amire mindig szívesen gondolok vissza, az a  Zapato 3 és Soda Stereo koncertjei voltak. A bátyáim a Zapato 3 nevű bandában játszanak és ezen a koncerten ők voltak az előzenekara Dél-Amerika legmenőbb bandájának, a Soda Stereónak. A legboldogabb koncertélményem a King Chango és a Los Amigos Invisibles voltak, ami telis-tele volt energiával. Még most is libabőrös vagyok, ha rá gondolok! Wow!

A mixedhez mi alapján válogattad a zenéket?

A zenék sorrendje és stílusváltakozásai az életutam tükre.

 

Üzenet a mixhez:

Legyen az bármilyen zsáner, hagyd, hogy a zene életre keltsen! A zene minden szerencse és boldogság forrása! Legyünk hát mindnyájan boldogok és egészségesek! Salud Amigos!!!

A mix

Tracklist

1. Separación Zapato 3  – Última Cruzada
2. Metallica – No Leaf Clover
3. Beastie Boys – Sabotage
4. King Changó – God Damn Killers
5. Los Amigos Invisibles – La Que Me Gusta
6. Pentatones – Karma Game (Steve Bug Retouch)
6. Me & My Toothbrush – Hands Off
7. Emmanuel Jal – Kuar (FNX Omar Remix)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább