Klikk Out Vikkendhouse: A nemeshódosi bulibáró – újratöltve!

KLIKK OUT-ARCHÍVUM

Fotók: Ugróczky István

Ha vasárnap, akkor leveske, finom ebéd, pihenés, némi másnaposság és Vikkendhouse. A mixsorozat, melyben nemcsak tehetséges hazai lemezlovasok mutatkoznak be kedvenc zenéikkel, hanem megismerhetünk olyan arcokat is, akik zenében otthonosan mozognak. 

A sorozat huszonhetedik epizódját a híres medenkés házibulik szervezője, a DJ Brothers formáció alapító tagja, mindenki jó barátja, Pohár Gyuri mixelte.

ITT AZ ÖSSZES: VIKKENDHOUSE

A nemeshódosi Pohár Gyuri a már korábbi epizódokban emlegetett DJ Brothers formáció alapító tagja. A srácok a kétezres évek elején célul tűzték ki, hogy a környék diszkóiba valami újat, valami más zenét vigyenek. Ez számomra azért is értékes dolog, mert a megszokott, jól bevált slágereket lejátszani egyszerű, de újjal, kevésbé ismert zenékkel próbálkozni és azt úgy átadni az embereknek, hogy azt kellően befogadják, az az igazi feladat.

Gyurit a PLUSplus hajnalán ismertem meg. Megkerestek minket ismeretlenül, hogy lesz egy medencés házibuli és játszunk pár órát. Mi örültünk a lehetőségnek, tombolt a nyár és tele voltunk jó zenével. Nos, az az este (azóta megannyi hasonló házibuli) örök emlék marad számomra. Az az igazi, nagy medencés, sok szép emberes, zenés party, amit csak a filmekben látunk. Ezek voltak a nevezetes Medenke Partyk.

Hogy hogyan jutott el odáig mai szelektorunk hogy DJ-zzen, szervezzen, hogyan fejlődött a zenével, ezekről kérdeztem:

Milyen a kapcsolatod zenével?

Szüleim elmondása szerint a zenéhez fűződő szeretetem elég korán alakulhatott ki, mivel már alig pár évesen az egykor híres egyházgellei nádtetős Kondorosi csárdában roptam az asztalon a táncot. A táncolni vágyás és imádás azóta is tart, csak már a táncparkettre váltottam. Úgy vettem észre, hogy nálam a zene extra mennyiségű boldogsághormont termel és ha még az üteme is jó, akkor lehetek bárhol, a lábam rögtön elkezd járni, nem zavartatom magam, sőt, inkább igyekszem ezt a pillanatnyi lazaságomat, amelyet a zene vált ki, átvinni más emberekre is. Gyakori, hogy a zene már szól, de senki nem táncol, én bekezdem, és seperc alatt egy csomó táncoló ember vesz körül nagy mosollyal az arcán.

Ez pontosan így van, számtalan zerdás bulit te indítottál be, amiből percek alatt tömeges tánc kerekedett. Hogy jellemeznéd magad egy szóval?

Így hirtelen nem is tudom… Partyarc, talán ez a legjellemzőbb mások elmondása szerint. Ha buliról vagy zenéről van szó, akkor én nem hiányozhatok!

De így volt ez más téren is fiatal korunkban a hodosi srácokkal. Ha mi elkezdtünk valamit gyerekként alkotni vagy építeni, tuti, hogy kis idővel szinte a falu összes gyereke ott volt mellettünk. Öntudatlanul mindig is kicsit építettük és motiváltuk a közösséget.

Valahogy így is alakult meg anno a DJ Brothers is. Zenélgettünk magunknak a srácokkal a forró nyári medencés napokon, egymás után mentek a mixelések. Egyszer csak feleszméltünk, hogy hát ebből pénzt is lehetne csinálni, és akkor sokkal jobb cuccokkal is zenélhetünk majd. Jöttek a szülinapi felkérések, magánbulik, és aztán már a kultúrházban, illetve szabadtéri rendezvényeken is mi zenéltünk, mikor kicsivel jobb felszerelésünk lett. Ekkor már igazából azt csináltuk, amit szerettünk csinálni. Ez az időszak kb. az egyetem elkezdéséig tartott. Azóta már csak hobbi szinten szoktunk zenélgetni.

Mesélj az olvasóknak a híres Medenke Partykról! 

Ahogy már említettem, minden itt kezdődött el. Az évek során sok-sok jó barát megfordult nálunk fürdőzni és közben mentek a chilles zenélések. Aztán a húgom 15 évesen egy évre Amerikába készült kimenni tanulni, és csináltunk egy nagyszabású búcsúbulit. Hugi akkor rocker időszakát élte, így hát fellépett pár helyi rockbanda is a bulin, míg mi a srácokkal csináltunk magunknak egy elektronikus zenei  színpadot az udvar másik oldalán. Ez volt az első nagyobb szabású buli. Ezután már csak nagyobb bulikat szerveztünk. Emlékszem, az elsőn volt vagy 60-80 ember. A következőn már 100 feletti volt a létszám. Voltak, akik sátorokkal jöttek és még másnap sem siettek haza.

Az egy óriási party volt. Az éjjel folyamán még egy menyasszonyrablást is ide szerveztek hozzánk!

Jó érzés volt, hogy annyi embert sikerült egy helyre összehoznunk. Igazából értük csináltuk, vagyis mindannyiunkért. Sok barátság köttetett itt, szerelmi románcok, vagy éppen máig tartó kapcsolatok. Jó érzés volt közel hozni egymáshoz annyi különböző rétegű és stílusú embert. A zene megteszi a magáét, összehozza az embereket! Valahogy úgy képzeljétek el, mint Stifler buliját az Amerikai Pitéből, csak itt több DJ volt. A legnagyszerűbb érzés az volt, hogy a szomszédok nem reklamáltak a hajnalig tartó zenebona végett. Szó szerint mindenki segített az elejétől a végéig, az egymásra odafigyelésben és a takarításban is.

Nyáron még szoktunk medenkézni, de már inkább spontán kialakuló partyk jönnek létre, mivel felnőttünk és már nehezebb összehozni a baráti társaságot. De azért még biztosan teszek egy-két próbát a jövőben! Ahogy Doborgazon vannak kemencés napok, miért ne lehetne Hodosban Medenkés napok, hehe!

Az egyik Medenke Party posztere, grafika: Gocoň Laci

Felbukkansz szinte az összes zenei rendezvényen, legyen az elektronikus, vagy hangszeres. Mi volt az első igazi koncertélményed?

Első nagy koncertes élményem a Republic koncertje volt Pozsonyban, a PKO-ban. Hihetetlen volt számomra, hogy a szlovák fővárosban Republic-koncertet tartottak és teljesen tele volt magyarokkal a nem éppen picinek nevezhető PKO. Ez azért is volt nagy élmény számomra, mert ők voltak a kedvenc zenekarom. Még most is szeretem őket, de így Cipő nélkül már nem az igazi!

Koncert, ami felülmúlt eddig mindent és szívesen gondolsz vissza rá?

Lehet viccesen fog hangzani, mivel bejártam már szinte az összes nagy fesztivált, és sok-sok nagy nevet volt szerencsém élőben meghallgatni, de nekem Ákos rockos formátuma nagyon tetszett itt a dunaszerdahelyi vásárban. Zeneileg és hangosításilag is mestermű volt. Nem hiába, a zenekar mindig saját hangosítással lép fel.

Mit hallgatsz mostanában? Mely előadók mozgatnak meg leginkább?

Hát a lista végtelen, kezdeném Ed Sheerannal, tovább folytatnám nagy kedvencemmel, Rúzsa Magdival, a Daft Punkkal, Ákossal, Michael Jacksonnal, DR. DRE-vel. De ahogy említettem, ez a lista végtelen, mert a maguk módján lenyűgöző a zenei teljesítményük és én egyik műfajtól sem határolódom el. Ami jó, az jó!

A jelenlegi legnagyobb favoritom Ed SHeeran – X c. albumja, de rengeteg más is van. Szerintem Ed a jelenlegi korszak egyik legtehetségesebb zenei előadója, zeneszerzője és írója. Akinek ő dalt ír, annak biztosított a siker. Érdemes megnézni a Wembley-ben adott koncertjét, amiről DVD is készült, ahol összesen 240 ezer embernek zenélt egy szál gitárral! Na, ez a nem semmi!

Gyuri boldogan tett eleget a mixfelkérésnek, félórás szelekciójában összesen 13 szám szerepel sokféle stílusban. Hallgassuk meg a mixet, amelyhez a szerző Soeri & poolek-től idéz üzenetében.

 

ÜZENET A MIXHEZ


Ha mi csináljuk a bulikat, az olyan lesz, mint egy hurrikán!

 

A MIX


TRACKLIST


1. Kitty, Daisy & Lewis – Going Up the Country
2. Lost Frequencies, Zonderling – Crazy
3. Nora En Pure – Come With Me
4. RHCP – Snow (Lost Frequencies Remix)
5. Hot Natured feat. Anabel Englund – Reverse Skydiving
6. Da Chick – Chick-a-Boom (Pete Herbert Remix)
7. Turntablerocker – Grow Up
8. Kinky Movement – Show Me (Original Mix)
9. Alex Newell & DJ Cassidy – Kill The Lights (with Nile Rodgers)
10. Wamdue Project – King Of My Castle (Crazibiza Remix)
11. Fatboy Slim – Rockafeller Skank (Mulder’s Urban Takeover Mix)
12. Ed Sheeran – Don’t (Netsky Remix)
13. Ákos Stefi – Mariguana Cha-Cha-Cha (1958 original version)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább