Klikk Out Vikkendhouse: Bravós poszterek és nu-metal

Egy káprázatosan szép napra ébredtünk. Odakint madarak népesítik be a rügybe fakadó fákat, a kapuban áll április elseje, ami idén a húsvét hónapja és Szlovákia megválasztotta első női köztársasági elnökét. Magazinunk mixsorozata pedig a 76. epizódjához érkezett, ahol szintén egy hölgy áll a főszerepben.

Fotók: Ugróczky István

Sziasztok. Lovas Krisztina vagyok, 31 éves, dunaszerdahelyi nőci. Van egy férjem, egy 6 éves lányom és egy kis termetű kutyusom. Gyerekekkel foglalkozom, hobbijaim közé tartozik a futás, festegetés és szappankészítés.

Krisztina a Dunaszerdahelyi NFG klub egyik szorgos felszolgálója. A zene iránti rajongása abban mutatkozik meg, hogy ha munka közben elragadja a zene, mindig talál tíz percet, amikor táncra perdül és elengedi magát.

Ha futni látom, mindig fülhallgató van a fülében, és ő az, aki cimborámmal, a férjével ott van a legjobb koncerteken. Lássuk és halljuk, hogyan alakult ki a zeneszeretet, amely a folklórtól egészen a metálzene skálájáig mozog.

Melyik az a stílus, ami a legjobban harmonizál a személyiségeddel?

Sajnos nem tudok konkrétan egyet megnevezni, mert a harmonizálás az összes következő műfajra jellemző: népzene, cigányzene, 80-as évek szintipop zenéje és persze a 2000-es évek nu-metálja.

Milyen volt ez az út a zenével? Onnantól, hogy elkezdtél választékosan zenét hallgatni, milyen korszakokon mentél át?

Első zenei emlékeim az oviból vannak, Levente Péter, Gryllus Vilmos, Halász Judit koncertjeiről. A következő meghatározó korszak az ovi nagycsoportjában kezdődött azzal, hogy a szüleim beírattak néptáncra a régi Csallóközi Néptáncegyüttesbe Brandl Ferenc vezetésével. Ez kitartott egészen az alapiskola felső tagozatáig, de közben utolért engem is a Backstreet Boys-láz, Nick Carter Bravo magazinos poszterei és a lengyel hamisítvány kazik. Otthon gyakran a 80-as évek szintipop zenéi szóltak, mivel édesanyám nagy Duran Duran- és Depeche Mode-rajongó. Ezeket akarva-akaratlanul mi is megszerettük.

Ahogy kamaszodtam, úgy varázsolt el a nu metal hihetetlen energiája. Akkor került képbe a Linkin Park, a Limp Bizkit, a Korn, a System of a Down. Ez volt talán a legmeghatározóbb korszak, mert ezeket a mai napig szeretem és szívesen hallgatom.

Mikor megszületett a lányom, akkor újra a népzene került előtérbe népdalok és gyerekdalok formájában, de szerencsére a lányunk bármilyen zenére nyitott. Mostanában nu metált, grunge rockot és pop rockot hallgatunk az autóban és itt-ott eljutunk egy jó koncertre is.

Kik a kedvenc előadóid?

Depeche Mode, Parno Graszt, Korn, Imagine Dragons.

Melyik az a koncert, amely mély nyomot hagyott benned?

Több ilyen van. A 2009-es Limp Bizkit-koncert a Volt fesztivál nagyszínpadán, a 2011-es Moby-koncert a Volton, valamint a 2012-es-Duran Duran koncert Pozsonyban, ahol anyukámmal voltam.

A legutolsó ütős koncert a 2018-as Depeche Mode-koncert a Volt fesztiválon. Dave Gahant élőben látni fergeteges élmény volt.

Mi inspirált a mai mixhez való zenék válogatásában? Régi vagy új kedvenceket válogattál?

A mixben az idei Volt fesztiválra való készülődés inspirált, ugyanis a születésnapomra férjemtől a Volt egy elég erős lájnapú napjára kaptam jegyeket, amire jön a Slipknot is, ami régi kedvenc.

 

A MIX:


TRACKLIST:


1. Backstreet Boys – Get Down
2. Depeche Mode – Policy of Truth
3. Placebo – Battle For The Sun
4. Imagine Dragons – Natural
5. Korn – Falling Away From Me
6. Slipknot – Duality
7. Ghymes – Rege
8. Parno Graszt – Mukinak a fia

A Vikkendhouse mixsorozat eddigi epizódjait itt találod.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább