Zápas, po ktorom bude ľuďom v regióne pár dní krásne na duši

FOTKY: ÖDÖN ÖRZSIK
ČLÁNOK V MAĎARSKOM JAZYKU: bit.ly/2n8pFfx

Zápas, aký sme všetci potrebovali ako soľ po nepodarených dueloch, ktoré však už netreba rozoberať, stačí o nich len povedať, že zďaleka nespĺňali očakávania verejnosti. Koniec-koncov, nespokojnosť s výkonmi vyslovil na ostatnej pozápasovej tlačovke razantným spôsobom aj tréner Hyballa.

Pred zápasom našu situáciu skomplikoval veľmi zlý výkon s Radimovom a už umŕtvený maskot, ktorý vyvolal doslova hurikán nevôle a extra napätie. Veľmi ťažká situácia, ale na futbale, vlastne v živote ako takom, sú práve tieto situácie najväčšími výzvami ako dokázať, na čo máme a kde sú hranice našich možností.

Pred zápasom nám vieru v úspech dávalo meno súpera – futbalovo kultivovaná Žilina, s ktorou sme vždy vedeli zahrať (zdôrazním slovo hrať). To bolo teda ono povestné PRO. A kontra? Trávnik…

Takže, možno sme viacerí nechali rezultát na tamtoho hore, nech rozhodne, čo si zaslúžime, nech sa deje vôľa Božia…

Poďme k samotnému zápasu. Už pár minút po zápase som zdôraznil, ako veľmi sa mi páčil spôsob výberu typu prihrávok, s ohľadom na kvalitu trávnika. Takmer dokonalé výbery, s nimi mal na druhej strane súper veľké problémy. Keď sa k dobre zvoleným prihrávkam pridala aktivita hráčov s loptou aj bez lopty, ktorá bola vo veľkom kontraste s nemastnou-neslanou aktivitou hráčov v predchádzajúcich zápasoch, zlepšili sa individuálne výkony a aj gegenpressing mal zmysel a bol efektívny.

Samozrejme, súper chcel hrať a to nám nahralo do kariet, ale, prítomnosť konštruktívneho protivníka v podobe Žiliny a nie ,,futbalového vraha“ ako v prípade iných mužstiev, by nám bola nanič, ak by sa nám nezlepšil základ futbalu – presné prihrávky a základ úspešnosti – aktívny pohyb hráčov s loptou aj bez lopty.

Mali tréner a mužstvo nôž na krku?  Možno.

Vysporiadali sa s tým výborne, a tak po včerajšom zápase ostáva úloha, možno ešte ťažšia – dostať mužstvo do takého stavu, aby sme súperom deštruktívneho typu nanútili svoju hru my a nie naopak.

Jedno je totiž isté, Slovan a Žilina sú pre nás veľmi vhodní súperi, ale my hráme aj proti demolátorom futbalu a v tabuľke sa dávajú body aj za zápasy so súpermi, s ktorými neradi zápolíme.

Mužstvá zo spodku tabuľky nezmenia svoj štýl, preto naďalej treba rátať s tým, že nám do nemoty budú zabíjať náš štýl s gegenpressingom…

Vnútiť súperovi náš štýl a mať pripravenú alternatívu, ak sa nám to nebude počas zápasu dariť.

Nálada na štadióne? Neviem či som to cítil len sám, ale vo vzduchu nebola porazenecká nálada, práve naopak, sálala viera v obrat a to bol jeden z dôležitých momentov.

Takmer od začiatku bolo zjavné, že hráč od hráča nasáva do seba pohodu a ľahké nohy, včera – a to nemám na mysli báječný gól – to bolo najmarkantnejšie vidno na Davisovi.

Mali sme mnoho výborných individuálnych výkonov, okrem tradičných podali včera svoje najlepšie výkony Oravec a Beskorovainyi, ale Davis hral v takej pohode, a možno aj tak motivovaný, ako už mesiace nie.

No, proste paráda. Pondelok mal krásne ráno…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább