Sikerülne egy ILYEN szurkolói háttér nélkül kiharcolni a helyünket az első ötben? Kötve hiszem!

FOTÓK: ÖRZSIK ÖDÖN

A sajtótájékoztatón egyebek mellett elhangzott Hyballa vezetőedző első félidőre vonatkozó szabadszellemű egyszavas (shit) értékelése, aki továbbá azt is elmondta, hogy csalódott.

Nos, mit kell ehhez még hozzátenni? Elsősorban azt, hogy ma már nyilvánvaló: ezzel a formával az átlag feletti nézői háttér nélkül (például a rózsahegyi szintű szurkolókkal) valahol elég messze a harmadik helytől támolyognánk.

Ezért nem értem, hogyan engedhettek meg a játékosok olyan első félidőt, mint a Szered ellen.

Mi futott át valójában a fejükben az első játékrész folyamán? Nem féltek attól, hogy lényegében – az idei szezonban – a legminőségibb szegmensünket riasztják el a mérkőzésekre való további kijárástól?

Mert a játékunk színvonala, a megszerzett pontok ellenére biztosan nem az…

Nem gondolom, hogy ezt az első negyvenöt percet a szurkolói hűség témájával kellene elütni egy ilyesféle, tipikus érzelmi zsarolással: Most kell szurkolni és nem akkor, amikor megy a játék a csapatnak!

Nem megy? Egy sz.rt. Az első félidő átkozottul nem arról szólt, hogy megy-e a csapatnak vagy nem. Egyszerűen a játékosok ellazsálták és azt csináltak, amit akartak. Szeretném tehát kérni, hogy a „nem megy” szókapcsolatot csak akkor használjuk, ha a pályán látható a szándék és az akarás. A szombati első játékrész során sz.rt se lehetett látni (ha már Hyballa szótárából kell idéznem), nem pedig akarást és a professzionális teljesítményt.

Srácok, ez bánt titeket? Ha igen, akkor soha többé ne lazsáljatok el egy meccset se úgy, mint azt tettétek a Szered elleni első játékrészben. A klubvezetésnek nem fog tetszeni a nézőszám csökkenése? Akkor hadd rúgja szét Hyballa az öltöző ajtaját és ordítson öt centiről a játékosok fülébe, hogy többé nem ismétlődhessen meg hasonló félidő.

Igen, sokan vagyunk, akiket ez sem tántorít el, és az életünk végéig ki fogunk járni a DAC meccseire, de ha a nézősereg egy bizonyos szegmense elfordul a csapattól, akkor azért csakis saját magatokat hibáztassátok és a gondolkodás alatt pörgessétek le az első félidőt – ott megtaláljátok a választ a miértre.

Igen, ez ugyanaz a csapat, mint az előző összecsapásokon és semmi sem változott, mert a kivételektől eltekintve nem játszunk jól, de a szombati első negyvenöt perc kirívóan elfogadhatatlan volt.

Vigyázat srácok, mert a jelenlegi harmadik hely legnagyobb pillérével játszadoztatok.

U.i. A sárga-kék mezt komolyan kell venni és tisztelettel bánni vele – nemcsak egy félidő erejéig, hanem az egész 90 perc és a ráadás alatt is. 

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább