Csillának a Mozi

Klubjáró

Az interjú megjelent a Klikk Out 2019/11. számában.

Megkértem Végh Koncz Csillát, mesélje el a személyes tapasztalatait, érzéseit a somorjai Mozi klubbal kapcsolatban.

Előzmény:

 

Megyünk a Moziba!

Mi az első olyan emléked a klubból, ami gyakran eszedbe jut?

A megnyitón táncház volt. Arra emlékszem, hogy amikor először összeállt minden és jöttek az emberek, elfogott egy olyan érzés, mintha a saját házunkba jöttek volna.

Azóta gyakran tartotok táncházakat?

Azt vettük észre, hogy ezekre az estekre nagyon nagy az érdeklődés, és mi is nagyon imádjuk. A népzenészek és táncosok gyakran megjegyzik, hogy a hely és a hangulat nagyban idézi a régi táncházak varázsát.

Mi az, amit te legjobban szeretsz a programok közül?

Ha zene, akkor nagyon szeretem a Rackajam koncertet, vagy a jazzfesztivált, ami hátul, az udvaron került megrendezésre. Két nap alatt hat zenekar.

Ha nem zene, akkor a könyvbemutatók, főleg az adventi időszakban.

Fotós kollégám, István a beszélgetés közben megjegyezte:

„Emlékszem, nem is olyan régen, volt itt a Moziban egy jazz-est. Teltház volt, alig lehetett bejutni, de a közönség csendben, mélyen a zenére kapcsolva, szinkronban lélegzett. Egy kínai trombitás és a táncoló jazz dobos varázsoltak élőben a hangszereikkel. Valami fantasztikus élmény maradt!”

Csilla, a sok feladat mellett el tudod engedni magad egy-egy koncerten?

Nos, én teljesen más formában vagyok jelen, mint a közönség. Figyelem az embereket, a fellépőket, minden a helyén van-e, a bár működik-e. Nem tudok konkrét példát felhozni, amikor mindent leteszek és csak a zenére figyelek. Általában azt veszem észre, hogy máris vége van! Folyamatosan csapoltam a söröket, közben meg lezajlott a program. De ezt vállaltam, ez az én feladatom. Imádom.

Mennyire alakult ki a standard közönség, a klubba visszatérő emberek?

Nagyon sok visszajáró ember van, aki tudja, hogy mindig ugyanabban a minőségben kapja a zenei felfrissülést. A korosztály nagyon vegyes, fiataloktól idősebbekig sok generáció megtalálja nálunk a magának valót.


Egy biztos az igazi értékeket őrizni kell, és ez a hely számomra az. Minden elismerésem a Végh házaspáré, hogy családjuk mellett ennyi időt és energiát fektetnek valamibe a közösségért. Somorján már átalakult a moziba járás fogalma.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább